DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm. Megpróbálom túlkiabálni valahogy. Tehát a körbetartozások megelőzése valóban kiemelt fontosságú, viszont ahhoz, hogy ezt a célt el tudjuk érni, nem elegendő csak a közbeszerzések háza tájékán rendet tenni. Hogyha megnézzük azt, hogy az ajánlatkérőknek körülbelül a 80 százaléka önkormányzat, önkormányzat által fenntartott intézmény vagy önkormányzati társulás, és hozzávesszük ehhez azt, hogy az önkormányzati közbeszerzések jelentős része uniós források felhasználásához kapcsolódik, akkor azt is látjuk, hogy a körbetartozások, illetve az irányító hatóságok és a közreműködő szervezetek működésének összefüggése megkerülhetetlen, ugyanis sok esetben az önkormányzatok, az önkormányzati intézmények és társulások azért nem tudják gyorsan és hatékonyan felhasználni az uniós forrásokat, mert az irányító hatóságok és a közreműködő szervezetek működése rendkívül bürokratikus, rendkívül adminisztratív, és gyakorlatilag hiánypótlások sorozatával, sokszor több hónappal, fél évvel vagy évvel megcsúszik a támogatás összegének átutalása. Ha az önkormányzat később jut hozzá a támogatási pénzhez, akkor később tud fizetni, és ez is eredményezheti a körbetartozási lánc megindulását. Tehát ennek érdekében lényegesen egyszerűsíteni kell az irányító hatóságok és a közreműködő szervezetek működését is.
Nem tudok egyetérteni Tukacs képviselőtársammal abban, hogy a közbeszerzések esetén nem deríthetők fel a felelősök, ugyanis ha jó a közbeszerzési szabályzat, akkor a jó közbeszerzési szabályzat azt is jelenti, hogy a felelősségi rend tiszta és világos, és egy tiszta és világos felelősségi rendben egyértelműen… (Nagy zaj.)
Látom, államtitkár úr érdeklődéssel figyelne, csak ez, ugye, elég nehéz. A pártfegyelmet lehet tanítani, az intelligenciát kevésbé.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť