DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Több mint 4 óra vita után megpróbálom, ha nem is a teljesség, mindenesetre az érthetőség hangerején elmondani a dolgokat. (Nagy zaj.)
Amiben az elmúlt 4 óra során egyetértés volt a frakciók között, hogy a törvény módosítására szükség van. Egyetértés volt abban is, amiben a közbeszerzés jelentőségét megítéltük, és úgy gondolom (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.), hogy ebben Apáti képviselő úr mondatát a legkönnyebb visszaidéznem, hiszen az foglalta össze a legjobban, amikor azt mondta, hogy a közbeszerzés a gazdaság motorja lehetne, ehelyett ma a korrupció melegágya.
Úgy gondolom, hogy ezért feladatunk az, hogy a rendelkezésünkre álló és a sürgető idő alatt is egy új, az egész kérdést generálisan újraszabályozó törvény megalkotásáig egyébként a legtöbb kérdésben teljes egyetértéssel találkozó módosításokat átvezessük.
Ami aggály volt elsősorban az ellenzék részéről, hogy a rendelkezésre álló idő nem volt elegendő arra, hogy ezt a nagy jelentőségű kérdést kitárgyaljuk. Látszólag ennek ellentmond az, hogy a hozzászólók - mind a vezérszónokok, mind a ma délután megszólalók - nagyon nagy szakmai felelősségről, és meg kell mondjam, legalábbis engem meglepő, nagyon mély szakmai jártasságról tettek tanúbizonyságot (Folyamatos zaj. - Lázár János: Pszt!), amikor az egész módosító javaslatot alapvetően szakmai kérdésként kezelve, úgy gondolom, szakmailag esetenként a lehető legapróbb részletekig kitárgyalták ezt a nagyon nehéz, nagyon összetett javaslatot.
Tiszteletre méltó volt képviselőtársaim felkészültsége, elismerve azt, hogy az idő valóban szűkös volt, de kérem, lássák be, 100 milliárdokról van szó, arról van szó, hogy a rendelkezésre álló forrásokat részben úgy használjuk fel, részben képesek legyünk közös akarattal átcsoportosítani azokra a célokra, amelyeket az expozé során elmondtam, és amelyeket önök pártállásra tekintet nélkül hozzászólásaikban megerősítettek. Ilyen a korrupció felszámolása, ilyen az átláthatóság, ilyen az eljárások egyszerűsítése, olcsóbbá tétele, a kis- és középvállalkozások szerepének jelenleginél lényegesen magasabb szintre emelése.
Nyilvánvaló, hogy számos olyan kérdés merült fel, amelyre a részletes vita során és annak lezárásaként választ kell adni. Nagyon bízom benne, hogy mind Schiffer frakcióvezető úr számára, mind Göndör képviselő úr számára, mind akár Józsa képviselő úrnak a bizonyítási teherrel kapcsolatos kérdésére vagy például az államigazgatási szervek adatszolgáltatásának díjazásával kapcsolatos kérdésekre választ tudunk adni. Úgy gondolom, hogy a mai, nagyon részletes szakmai kibeszélés és kitárgyalás lehetőséget ad arra, hogy a Ház a javaslatot az általános vitát lezárva részletes vitára alkalmasnak tartsa, és a maradék kérdésekre a holnapi nap folyamán, a részletes vita során előterjesztőként választ adhassunk.
Ennek jegyében köszönöm meg a nagyon aktív szakmai munkát, és továbbra is kérem támogatásukat. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok, az LMP és a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť