DR. ÁNGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. ÁNGYÁN JÓZSEF
DR. ÁNGYÁN JÓZSEF vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: A részletes vita zárszava a felvetett kérdésekre adott válaszokat jelenti az én felfogásom szerint, és itt felvetődött a foglalkoztatási kérdés. Tehát kérem szépen, hogy világos legyek, 86 ezer fő a föld egyik részén tőkés társasági formában, ahol a tőke kiviszi a hasznot, mert erről szól a történet, nem oda kerül vissza, ezért nem tud foglalkoztatni többet, mert neki csökkentenie kell a munkaerőt, hogy nagyobb legyen a hozadéka a befektetésnek. Ugyanakkora területen a másik oldalon, kérem szépen, 346 ezer fő, a négyszerese. Tehát én óvatosabban fogalmaznék, és akkor egy nagyon finom megfogalmazást adtam, amikor arra hivatkozom, hogy éppen foglalkoztatás okán kellene nekünk e tőkés társaságok által működtetett, szakosított, egyébként környezetébe nem illő és környezeti szempontból is katasztrofális telepeket tovább segítenünk ezen az úton akármilyen módon.
Szóval azt gondolom, hogy miközben persze nyilvánvalóan nem old meg mindent ez a mostani NFA-törvény, azt gondolom, egy olyan folyamatban vagyunk, ahol 180 fokos fordulatot vesz a föld- és birtokpolitika Magyarországon, és én azt szeretném kérni, hogy ebben a fordulatban segítsetek. Alakítsuk úgy ezt a jogi környezetet, hogy valóban a magyar vidék, a magyar családok megerősítését szolgálja, és a saját nemzeti érdekeink mentén tudjunk a magyar vidéken berendezkedni. Azt hiszem, ennek az első lépése ez a földalapról szóló törvény.
(0.00)
Úgyhogy ilyen tekintetben kérek egyfajta megértést is, ha szabad kérni egy ilyet egy ilyen törvényi vitában, azzal kapcsolatban, amit előterjesztettünk, és nyilván nem ez az utolsó lépés, amit közösen meg kell tennünk a föld- és birtokpolitika ilyen irányú átalakításában.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz, a KDNP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť