DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Engedtessék meg, hogy ehhez a témához egy gondolatot hozzátegyek, nevezetesen, hogy a földnek a piacon való egyik kézből a másikba eljuttatása, tehát egy családi gazdaságtól egy másikig, ez adásvétel, ez piac. Ha nincs vevő, vagy valami miatt nincs, aki erre jogosult, akkor belekerül a Földalapba. A Földalap nem adhatja el másnak, csak egy olyan családi gazdaságnak, amely megfelel azoknak a kritériumoknak. Ha most ezt nem tesszük lehetővé, akkor a Földalapban végtelenségig majd gyülekezik a föld, s végül kikötünk a kolhoznál vagy a feudális nagyvilágnál. Nem cél az, nem az az ötlet. Szóval, kiskapu, nagykapu, nem ez a feltételezés, hanem az, hogy jusson a föld olyan családi gazdaság kezébe, amely optimálisan tudja csinálni. Az állami kézben lévő nagyon csudálatos Földalap sok mindent el kell hogy végezzen, de arra nem lesz képes, hogy az irreális maximális, legjobb gazdálkodást csinálja, mert az egy intézmény, az egy kicsit bürokrácia, és az a feladata, hogy megmutassa a versenyképesség vagy a ráfizetés és a haszon lényegét.
Szóval, ebben a tekintetben azt tanácsolom képviselőtársaimnak, hogy gondoljuk ezt újra, nehogy véletlenül kaput nyissunk (Az elnök csenget.), nagykaput a kolhoz és a nagybirtok felé.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť