ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Amit Font Sándor is elmondott, sok esetben nem biztos, hogy a kormány által megfogalmazott és a képviselő által benyújtott módosító indítványok között kell egy tökéletes összhangnak lennie. Azt hiszem, Ángyán professzor úr, államtitkár úr a legjobb példa rá, amikor tényleg olyan törvénymódosítást nyújtott be, ami valóban szembement az akkori kormánnyal, és a parlament döntő többsége elfogadta az álláspontját és a módosító indítványát. Ettől demokrácia a demokrácia, hogy valóban, amikor egy képviselő egy kormányprogram mellett a saját módosítójával rávilágít arra, hogy esetleg mi hiányzik belőle.
Amit Font Sándor képviselőtársam elmondott, hogy valóban több módosító indítványa volt, hisz a költségvetési bizottság előtt is szerepeltek a módosító indítványok, de bizottsági módosító indítványként korrigálta azt, amit tulajdonképpen a tárca a maga részéről az elfogadás ellen javasolt, és az bizottsági módosító indítványként bejött, és úgy már viszont a bizottság is a maga részéről tudta támogatni, és egészen biztos, hogy maga a kormány is a holnapi kormányülésen, hogyha odakerül, egyet fog vele érteni. Ez egy külön élmény a képviselőnek, amikor a saját módosítóját adott esetben még mondjuk a saját kormányzatával is úgy próbálja meg megértetni, hogy előbb-utóbb igazat adnak tulajdonképpen a képviselőnek.
Ettől demokrácia a demokrácia, amikor képesek vagyunk arra, hogy mi esetleg bizonyos problémákat jobban, közvetlenebbül, tehát a helyi viszonyokban és a helyi tapasztalatok alapján, vagy a régi öregek által sugallt javaslatokat beépítve világítunk rá olyan kérdésre, amit később a kormány a maga részéről is el tud fogadni. Tehát ettől szép tulajdonképpen maga a parlamenti munka. (Taps a Fidesz és a KNDP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť