VARGA GÉZA

Full text search

VARGA GÉZA
VARGA GÉZA (Jobbik): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársak! Én is a részletes vitához szeretnék kapcsolódni, bár még elhallgattam volna sokáig korelnök képviselőtársunknak a magyar földet magasztaló szavait, amelyek az általános vitában nem hangzottak el. Az első szakaszhoz szeretnék hozzászólni abból a szempontból, hogy mi megszavaztuk az 1. számú módosító indítványt, amelyet Font Sándor képviselőtársunk adott be.
Azonban ezen a ponton egy anomáliára szeretném felhívni a figyelmünket és megosztani önökkel, hogy hogyan is volt ez a bizottságban. Az látszott, hogy nincs összhang a kormánypárti előterjesztés, a kormány és a tárca álláspontja között. Ezt furcsállottuk, furcsállom, merthogy a kormány, a miniszter úr volt az előterjesztője a törvénynek, és ennek ellenére megtudtuk azt, hogy a kormánynak nincs álláspontja még a kérdésben, vagy legalábbis amikor a bizottság ezt tárgyalta.
Őszintén mondom, hogy Font Sándor képviselő urat a mezőgazdasági törvényhozás legtapasztaltabb szakemberének tartom (Egy taps a Fidesz soraiból.), és ennek ellenére ilyen anomália, ilyen kis homokszem be tudott kerülni ebbe a rendszerbe. Én ezt csak azért mondom el ennél a szakasznál, hogy a kormánytöbbség a kétharmados többség magabiztos tudatában is tud elkövetni hibákat, lám. Ha pedig ez így van, ha esetleg a kormánytöbbség ezen elgondolkodva a mi módosító javaslatainkat is ennek tükrében tudná szemlélni, akkor az együttműködés sokkal inkább meg tudna valósulni.
(22.30)
Tehát mi megszavaztuk ezt az 1. számú módosítást, ugyanakkor a bizottság viszont nem, tehát egy kormánypárti előterjesztést érdekes módon az ellenzék szavazott meg, a kormánypárt pedig nem.
Köszönöm szépen, a többi szakaszban folytatni fogom. (Taps a Jobbik és az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť