VARGA GÉZA

Full text search

VARGA GÉZA
VARGA GÉZA (Jobbik): Elnök úr, köszönöm szépen a szót. Itt elbeszélünk egymás mellett, nekem úgy tűnik. Mi semmilyen módon nem az eddig is magánforgalomban lévő földpiacot szeretnénk befolyásolni. Mi azt szeretnénk, hogy a kormány szándékának az irányába felvettük ezt a tempót, hogy úgy mondjam, teljesen egyetértve vele, még egyszer mondom, hogy a mi nemzeti birtokpolitikai koncepciónkban ugyanez volt, csak mi úgy gondoljuk, hogy a kormány nem megy elég messzire a már állami földekkel vagy ezután az állam tulajdonába került földekkel.
Tehát értjük mi is azt, hogy a fiatal gazdálkodónak vagy akármilyen gazdálkodónak ambíciót ad “az én házam az én váram”, de ezt mi nem az állami földalapból gondolnánk kielégíteni. Az állami földalapból azoknak a fiataloknak kívánunk mi a javaslatunk szerint földet juttatni, és azért a kormányprogramban vagy Ángyán államtitkár úrnak a különböző fórumain is elhangzott az, hogy itt demográfiai és más kérdések megoldására szeretné a Fidesz-kormány ezt az állami földet használni. Itt mi azokat a fiatalokat akarjuk védeni, azok kapjanak, akik nem tudnának úgysem a földpiacon, a szabad forgalmú földpiacon földhöz jutni, és így gazdaságot kezdeni, hanem azok, akiknek erre nincs lehetőségük, és akik csak egy szinte jelképes áron, az államtól kapott földeket szeretnék így hasznosítani.
Tehát ez így van. Tehát mi is ezzel egyetértve, amit Ficsor Ádám képviselőtársam mondott, hogy itt rejtve mi egy új birtokpolitikai koncepciót látunk. Most nem a külföldiek vagy a részvénytársaságok fognak földhöz jutni, hanem mondjuk, a nagygazdák. Bocsánat, ez egy provokatív kijelentés a részemről, de ebben a mostaniban ez benne van... (Dr. Horváth János: Ez egy tévedés!), hogy a Magosz nagygazdái fognak az ezer hektárjukhoz, ami a család ilyen-olyan tagjainak már megvan, még tudni vásárolni az állami földalapból még 50 hektárt, még 100 hektárt, s a többi. Ha nem veszi ki ezt az a) pontot a kormány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), akkor ezt nem fogja lemosni senki róluk.
Egyébként képviselőtársamnak mondanám, hogy a d) pont a csere, tehát egyáltalán nem ugyanarról beszéltünk. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť