VARGA GÉZA

Full text search

VARGA GÉZA
VARGA GÉZA (Jobbik): Ismét bejött egy új téma a képbe, az osztatlan közös tulajdon. Szerintem az osztatlan közös tulajdon kérdését nagyon jól kezeli ez a törvényjavaslat, nagyon kiválóan kezeli (Ékes József: A mostani igen.), ezzel semmi probléma nincs. De nagyon kérem a jelen lévő képviselőtársaimat, hogy válasszuk szét a két dolgot. Ami az osztatlan közös tulajdont illeti vagy egy adott település területén lévő földeket osztatlan közös tulajdonban, semmi kifogásunk nincs az ellen, hogy ezt továbbra is a szabadpiac kategórián belül vásárolják azok a fiatalok, akik tudnak a szabadpiacon ilyen-olyan okok miatt földet vásárolni. De ha ez az állami földbe kerül... (Ékes József: Ilyen zsebterületet, nem?) Nem, ennek semmi köze a mérethez. De viszont az a föld, ami már az állam tulajdonában van, bocsánat, nekem kell a Fidesz kormányprogramját védeni? Azért teszem ezt, mert nagyon hasonló volt a miénkhez abban a vonatkozásban, hogy az a föld, ami állami tulajdonban van, abból azokat a fiatalokat, akik akár nem voltak még vidéken, éppen elvégezték az egyetemet vagy más iskolát, messze vannak attól, hogy földet tudnának vásárolni, azok ne is vásároljanak, hanem abból akár, amit az osztatlan közös tulajdonból tömbösítve az NFA fel tud vásárolni, abból kapjanak bérletbe.
(23.30)
Ez a bérlet lehet ugyanolyan ambiciózus, lehet itt hosszú távú bérlet, lehet olyan bérlet, ami akár örökölhető, tehát érezheti, hogy az az övé, de egyszerűen másról beszélünk. Itt most a magyar termőföld összmennyiségéhez képest korlátozott területű földről beszélünk, ami a Nemzeti Földalapban van. Ezt - tényleg a Fidesz választási programjának megfelelően - demográfiai és más, fiatalok segítésének a kérdésére használjuk föl, mi csak ezen vagyunk. Ha kikerül ez az a) pont belőle, akkor erre lehetőség nyílik, ha nem, akkor ez a nagygazdák földhöz jutásának a rejtett lehetősége. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť