VARGA GÉZA

Full text search

VARGA GÉZA
VARGA GÉZA (Jobbik): Elnök úr, köszönöm a szót. Én is a 43-ashoz szeretnék hozzászólni, ami az MSZP-s képviselőtársaim módosító javaslata, amely az állattartó telepeket szervezeti formában működtetőkről tárgyal. Mi is azt gondoljuk, hogy noha mi nagyon magángazdaság-, egyénigazdálkodó- és családigazdálkodó-barátok vagyunk a Fideszhez hasonlóan, valóban vidéken, sajnos akármennyire szeretnénk, nem mindenki képes az önálló gazdálkodásra. Sajnos a gazda büszkesége, mint sztereotípia, a magyar gazda valóban kihalóban van, és valóban olyan munkatársakat és olyan embereket is kell foglalkoztatni, akik önálló gazdálkodásra nem képesek. Én magam egy szövetkezetet vezetek, tehát ebben az értelemben tudom, hogy nemcsak olyan nagygazdaságok vannak, amelyekre a törvény esetleg gondol - részvénytársaságok és hasonlók -, hanem olyanok is, akik a magyar szegényebb vagy kevésbé tehetséges embereket próbálják szervezeti formában működtetni.
Én is azt javasolom, és kérném Font Sándor képviselőtársamat, a bizottság elnökét, hogy mivel a feszített ütemben - kölcsönösen egyetértettünk, hogy ez így van - nem tudtunk erre egy kapcsolódó módosítót beadni, holnap bizottságin esetleg mód volna arra, amit most mondanék. Ugyanakkor nem teljesen értve egyet Ficsor Ádám javaslatával, nem a b) pontot módosítanánk, mi nem a b) pontba tennék be a szervezetek tagjait, ha helyben lakók, hanem egy c) pontban javasolnánk betenni azzal a módosítással, amit Ficsor Ádám javasolt, hogy kizárólag csak helyben lakó tag vagy tulajdonos. De a harmadik pontba betenni, hogy azért mégiscsak megmaradjon az a szellemisége ennek a törvényjavaslatnak, hogy a családi gazdaságokat hozza helyzetbe. Ha a b) pontban tennénk be a módosító javaslat szerint, akkor ez zavart okozhatna.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť