DR. HILLER ISTVÁN

Full text search

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Öröm hallgatni az államtitkár asszonyt államtitkári minőségében is. Mert itt aztán könnyebb és jobb eligazodni, mint az elmúlt években, amikor is a nem szakrendszerű oktatást - javaslom, hogy a fogalmi vitát ne itt folytassuk le, egyébként is lefolytattuk; a szövegezési könnyebbség miatt használom ezt - önök teljes mértékben elutasították. Most kormányon vannak, most meg arra hivatkoznak, hogy kell egy átmeneti időszak. Értem, az átmeneti időszak arra vonatkozik, amikorra megalkotják majd az új közoktatási törvényt. Azt majd megvitatjuk akkor.
Mindenesetre azt látom, hogy nekünk volt egy elképzelésünk, ezt az elképzelést megvalósítottuk, az előbb államtitkár asszony által pontosan idézett határok és százalékok között, egy tól-ig lehetőségben, önök pedig még az új tanév előtt ezt módosítani kívánják úgy, hogy nem törlik el. Történetesen éveken keresztül a közoktatásról szóló viták tucatjaiban azt hangsúlyozták, hogy eltörlik. Rendben van, én örülök, hogy a többség birtokában ezen módosítottak, és akár átmeneti időszakra is, de úgy döntöttek, hogy a maximális 50 százalékos határt lehetőségként megtartják. Így aztán persze valóban úgy van, hogy van, aki úgy dönt, hogy 5 százalékig, más meg úgy dönt, hogy 50 százalékig élhet ezzel a lehetőséggel. De mindenesetre, amit államtitkár asszony mond, azt jó szívvel fogadom.
A vita részletes vitaszakaszában, amikor nem egyszerűen a beterjesztésről van szó, hanem annak konkrét pontjairól, azért szólaltam föl, hogy üdvözöljem azt az elmozdulást, ami évek óta folyamatosan megvívott nézetkülönbségeink nyomán most egy 50 százalékos lehetőségként hozza átmeneti időszakra - meglátjuk, hogy mikorra alkotják meg az új közoktatási törvényt - ezt a lehetőséget.
Köszönöm szépen. (Dr. Józsa István tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť