DR. HOFFMANN RÓZSA

Full text search

DR. HOFFMANN RÓZSA
DR. HOFFMANN RÓZSA nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Örömmel hallottam, hogy az MSZP támogatja a módosító indítványt. Azért kértem csak szót, hogy egy kicsit helyre tegyem a dolgot. Mert nem arról van szó, hogy mi kitágítottuk ebben a javaslatban a nem szakrendszerű oktatás keretét, hanem meghagytuk a lehetőséget. A hatályos törvényi szabályozás 25, illetve 50 százalékban kötelezővé teszi a nem szakrendszerű oktatást az 5-6. évfolyamon. A mi indítványunk pedig azt a célt szolgálja, hogy ha az iskola úgy dönt, akkor ne is legyen egyáltalán nem szakrendszerű oktatás az 5-6. osztályban, de maximum a tanítási órák 50 százalékában lehet. Tehát az értelmezés azért más.
A törekvésünk eleve az volt, hogy az 5-6. osztályban a nem szakrendszerű oktatás ne jelenjék meg, csak úgy gondoltuk, hogy átmeneti időre az iskoláknak, amelyek ráálltak erre, maradjon meg a lehetőség, hogy ezt folytathassák, és ne érje őket sokkszerűen egy július elején megszavazott törvény, amire át kell strukturálniuk a tanévüket jövő szeptembertől. Tehát a dolog lényegében egyetértés van, de a magyarázat azért nem úgy van, ahogy Hiller úr értette ezt, és szerettem volna pontosan leszögezni, hogy mi a nem szakrendszerű oktatást mint olyat pedagógiailag elhibázottnak tartjuk. Eleve a fogalom is értelmezhetetlen, és az a célunk, hogy a tanítási órák mindegyikében, első osztálytól a tizenkettedik osztályig együtt jelenjék meg az ismeretszerzés és a kompetenciafejlesztés. Ebben a megközelítésben ez a fogalom, hogy nem szakrendszerű oktatás, értelmét veszti. Csak megismétlem: az átmeneti időt könnyíteni akartuk az iskolák számára.
Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť