DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Fidesz vezető politikusai, élükön Orbán Viktorral, nem kevesebbet ígértek, mint hogy két héten belül jelentősen javítani fogják a közbiztonságot. E bejelentést követően adja magát a kérdés: lehetséges-e két hét alatt valódi, tartós javulást elérni? Lehet-e két hét alatt érdemben változtatni azokon a társadalmi és gazdasági viszonyokon, amelyek a bűnözés újratermelődéséért felelősek? Ha erre két hét alatt nincs mód, lehetséges-e csupán rendészeti és büntetőjogi eszközökkel két hét alatt megoldani a hátrányos helyzetű térségek bűnözésből eredő problémáit? Melyek lehetnek ezek a hatékony eszközök és intézkedések, amik eddig elkerülték a kormány és a rendőrség figyelmét?
A Fidesz eddig nem sokat árult el abból, miként akar két hét alatt rendet tenni. Eddig csupán annyit tudtunk meg, hogy a rendőröket megfelelő helyre kell vezényelni. Ez azonban felveti azt a kérdést, hogy honnan vezényelhető több rendőr az intézkedésekkel megcélzott területekre. Valahol bevetésre vár egy eddig előttünk rejtve tartott klónhadsereg? Vagy ennek hiányában az ország más részeiben szolgálatot teljesítő rendőröket lehet csak átvezényelni? Kérem államtitkár urat, hogy tájékoztassa az Országgyűlést, hogy a rendőrségi szervezetben hol, az ország mely megyéiben, településein találhatók azok a tartalékok, amelyeket napokon belül lehet átvezényelni. Nem hordoz-e közbiztonsági kockázatot, ha bizonyos területekről rendőri erők kerülnek kivonásra?
Államtitkár úr szakmai álláspontja szerint két hét megerősített járőrözés alkalmas-e arra, hogy tartósan felszámolja egyes településeken és kistérségekben a bűnözést? Mi tartja majd vissza a házaikban két hétig visszahúzódó bűnözőket, hogy az átvezényelt rendőri erők távozását követően ne folytassák tevékenységüket ott, ahol abbahagyták? Ha a fokozott rendőri jelenlétet hónapokig vagy akár évekig fenntartják, mi lesz az otthonuktól távolra elvezényelt rendőrökkel és családjaikkal?
Véleményem szerint két hét csak parádézásra, látszatintézkedésre és szemfényvesztésre alkalmas.
(15.30)
Úgy vélem, a Fidesz sem gondolja komolyan a közbiztonság állapotáról a kampányban hangoztatott álláspontját, hiszen ez esetben nem vállalkozna rá, hogy két héten belül orvosolja azt. Félő, hogy a médiapolitizálás igényeire szabott látszatintézkedések a valódi megoldások kidolgozásának rovására fognak megvalósulni.
Mindezek után kérdezem a tisztelt államtitkár urat, mire elegendő két hét. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť