DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Már egy nap alatt is lehet cselekedni, és a nemzeti együttműködés kormánya, amely a programjában kiemelt nemzeti ügyként szerepeltette a közbiztonság helyreállítását, a rend megteremtését Magyarországon (Zaj az MSZP soraiban.), már az első munkanapján intézkedett, hogy azt az ígéretét betartsa, hogy minden településen legyen rendőr.
Ez az intézkedés első lépésként elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetőleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyét érintette. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az országos rendőrfőkapitány döntése alapján, amelyet a belügyminiszter úr utasítása alapján hozott meg, minden településre jutott rendőr. A kistelepüléseken, ahol hosszú időn át nem láttak rendőrt, ez a rendőri tevékenység elsősorban az elrettentésre, a bűnmegelőzésre irányult, míg a városokban a felderítési eredményesség javítására is.
Örömmel számolhatok be önnek és a tisztelt Országgyűlésnek arról, hogy például Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 357 településből 211 településen ebben az időszakban abszolút, egyáltalán nem követtek el bűncselekményt, és más településeken is jelentősen javult a közbiztonság.
Tisztelt Képviselő Úr! Ezt a fokozott rendőri tevékenységet, a fokozott ellenőrzést mindaddig fenn tudjuk tartani és fenn fogjuk tartani, ameddig erre szükség van, és nemcsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Heves megyében vagy például Hajdú-Bihar megyében, Baranya megyében is történt fokozott rendőri jelenlét. Ezt a jövőben is meg fogjuk tenni, azzal a különbséggel, hogy nem fogjuk bejelenteni, az ország mely térségében fogjuk ezeket az intézkedéseket megtenni.
Úgy gondolom, és azt tapasztaljuk, hogy ezek az intézkedések meghozták az eredményt. Meghozták az eredményt, annak ellenére, hogy például a rendőrség finanszírozásában önök a 2010. évi költségvetésben 16 milliárd forintos saját bevételt írtak elő az úgynevezett objektív felelősség bevezetésével, ez azt jelenti, hogy 16 milliárd forintra büntették a magyar embereket még 2009 decemberében, anélkül, hogy egyetlen nap eltelt volna az új évből, és ez a terv teljesíthetetlen, ugyanúgy teljesíthetetlen az egyéb saját bevételi forrás, ami 5,1 milliárd forint. Tehát a rendőrségnek előírt 21 milliárd forintos bevételi terv nem teljesíthető, 13,4 milliárd forint hiányzik a rendőrség költségvetéséből.
És nemcsak a létszámot erősítettük meg, nemcsak a településekre vezényeltünk rendőrt, hanem a rendőrség feladatát is megváltoztattuk. Önök a rendőrség feladatává a pénzbehajtást, a pénzbeszedést, az emberek megsarcolását tették. (Zaj az MSZP soraiban.) Mi ezt megváltoztattuk; ez tűrhetetlen, tarthatatlan, és ezt a politikát teljes egészében megszüntettük.
Úgy gondolom, a közbiztonság megszilárdítása érdekében tett intézkedések már az elején meghozták az eredményeket. Ezeket az intézkedéseket fenn fogjuk tartani, meg fogjuk erősíteni a rendőrséget: 3500 rendőrt állítunk munkába, ezeket a rendőröket megfelelő feladattal fogjuk ellátni. Ez a feladat elsősorban - még egyszer mondom - az ország közbiztonságának a helyreállítását és megszilárdítását fogja jelenteni.
Tisztelt Képviselő Úr! Úgy gondolom, ezek az első intézkedések is azt bizonyították, hogy a nemzeti együttműködés kormánya végrehajtja a kormányprogramban vállalt ígéreteit, megteremti a közrendet, a közbiztonságot, hiszen ezekkel az intézkedésekkel hadat üzent a bűnözésnek, hadat üzent a bűnözőknek, és Magyarországon, a Magyar Köztársaságban a közrend és a közbiztonság helyreáll. Meg fogjuk teremteni a rendőrség eredményes működéséhez szükséges anyagi hátteret. Az új törvények, amelyek szigorítják a büntető törvénykönyvet, a tisztelt Ház előtt vannak, a büntetőeljárások gyorsítása is napirenden van. Úgy gondolom, a választási ígéretet teljesítjük, és a közrendet helyre fogjuk állítani Magyarországon.
Kérem önt, hogy fogadja el a válaszomat. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť