ELNÖK (Jakab István)

Full text search

ELNÖK (Jakab István)
ELNÖK (Jakab István): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/1666. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/1666/9. és 14. számon kapták kézhez.
Az előterjesztői zárszó már elhangzott, így most a határozathozatalok következnek. Ennek során nem döntünk a kiegészítő ajánlás 3. pontjáról, mert az nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást.
Tájékoztatom önöket, hogy az előterjesztő az ajánlás 6. pontjában szereplő nyelvhelyességi indítványokat, valamint a kiegészítő ajánlás 1., 2. és 4. pontjait támogatja. A támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 4. és 5. pontjában szereplő indítványokat.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 313 igen szavazattal, 48 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A további benyújtott módosító javaslatokról a bizottsági állásfoglalásokat figyelembe véve döntenünk kell.
Az ajánlás 1. pontjában Gőgös Zoltán a 20. §-ban a törvény 41. § (5) és (8) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. Ezek a hiánypótlási eljárásra és az eljárás felfüggesztésének tilalmára vonatkozó rendelkezéseket tartalmaznak. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 99 igen szavazattal, 260 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 2. pontjában Gőgös Zoltán a 20. §-ban a törvény 41. § (6) bekezdésének elhagyását javasolja. Ez a kérelem elbírálásának egyik szabályát tartalmazza. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 108 igen szavazattal, 251 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 3. pontjában Gőgös Zoltán a 30. §-ban a törvény 55. §-ának módosítását kezdeményezi. Ebben késedelmidíj-fizetési kötelezettséget terjeszt elő. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 93 igen szavazattal, 256 ellenszavazattal, 11 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť