DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által föltett kérdésre az alábbi választ szeretném adni.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat a büntető törvénykönyv 317. § (1) bekezdésébe ütköző és a (6) bekezdés a) pontja szerint minősülő, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettének gyanúja miatt, több gyanúsított ellen. A Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. belső ellenőri vizsgálatának során az ellenőrzést lefolytató cég számos, jogszabályba ütköző hibát és hiányosságot tárt fel, amelynek kapcsán a céget 100 millió forintot meghaladó összegű kár érte.
Az eljárás során az eljáró nyomozó hatóság számos nyomozási cselekményt hajtott végre, az érintett személyeket és cégeket nyilvántartásukban ellenőrizték, számos tanút hallgattak meg, a vagyon felderítése érdekében a terhelt személyek ingatlanjai tekintetében országos keresést végeztek, lefoglalták a cég irodáiban a cég 2008. évre, majd egy későbbi időpontban a cég 2005-2007. évekre vonatkozó könyvelési bizonylatait, valamint a belső ellenőri jelentésben foglaltak alapján egyéb, az üggyel kapcsolatos dokumentumokat.
Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném tájékoztatni önt arról, hogy jelenleg szoros ügyészi felügyelet mellett zajlik a nyomozás, a Budapest XI. és XXII. Kerületi Ügyészség látja el a felügyeletet. Az ügy jelenlegi állására tekintettel, az ügy bonyolultságára, összetettségére tekintettel a jelenlegi adatok szerint a meghosszabbított határidőre, 2011. március 15-ére várható a nyomozás befejezése, és előreláthatólag erre az időpontra vádemelési javaslattal a rendőrség az iratokat az ügyészség részére megküldi.
Kérem a válaszom elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť