DR. STÁGEL BENCE

Full text search

DR. STÁGEL BENCE
DR. STÁGEL BENCE (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! 2009 szeptemberében a Budapest XI. kerületi szakrendelőt üzemeltető, egyébként önkormányzati tulajdonú Gyógyír Kht. felügyelőbizottságának elnöke feljelentést tett a társaságnál történt anomáliák miatt. A nyomozás lefolytatására az ügyészség a BRFK gazdaságvédelmi alosztályát utasította.
A nyomozás lezárultáról a mai napig nem érkezett információ. A nyomozás lezárására nyitva álló, a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül engedélyezett maximális egyéves határidő azonban letelt. A büntetőeljárási törvény a nyomozás határidejére vonatkozóan a következő határidőt engedélyezi: a nyomozást a lehető legrövidebb időn belül kell lefolytatni, és az elrendeléstől, illetve megindulásától számított két hónapon belül pedig be kell fejezni.
A Gyógyír Kht. ügyében a társaság átvilágítását végző ellenőr a következő megállapításokat tette, amely alapján a nyomozás is elindult. Sem érvényes szervezeti és működési szabályzat, sem korábbi érvényes szabályzatok a társaság megalakulása óta nem lelhetők fel. Szabályszerű leltározás, mint a mérleg elkészítésének feltétele a kht. megalakulása óta nem történt, így a 2008. évben sem, a könyvvizsgáló azonban a korábbi években hitelesítő záradékkal látta el a társaság beszámolóját. A mérlegtételek nincsenek leltárral alátámasztva, a tárgyi eszközök analitikus nyilvántartása egyáltalán nem felel meg az előírásoknak. Az elhunyt műszaki igazgató részére a fia a pénztárból szabálytalanul, a felmentési időre járó munkabért, azaz 3,6 millió forintot vett fel. A fentiek megalapozzák többek közt a hűtlen kezelés, a magánokirat-hamisítás és az adócsalás alapos gyanúját.
Azt gondolom, hogy a szakértői ténymegállapítások az alapos gyanún jóval túlmutatnak. Az állampolgárok hatékony és gyors igazságszolgáltatást várnak, az ilyen ügyek mihamarabbi lezárásával lenne erősíthető a bűnüldöző szervekbe vetett bizalom. Várom államtitkár úr megtisztelő tájékoztatását. (Taps a KDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť