DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon röviden válaszolva a felvetésére: a számvevőszéki és költségvetési bizottság december 1-jén benyújtott módosító javaslata szerint a magánnyugdíjpénztárban maradók a lakóhelyükhöz legközelebbi nyugdíj-biztosítási igazgatósági szervnél tudnak jelentkezni és nyilatkozni. Úgy gondolom, hogy ez a lépés, amit felvetett, hogy egyáltalán technikailag hogyan lehetséges megoldani ezt az átlépést és az arról való nyilatkozást, ez a javaslat, amit az előbb említettem, ezt megoldja, és erre választ ad.
Ugyanakkor nem hinném, hogy a kormány itt - képviselő úr állításával szemben - bárkit is büntetne, aki visszalép a nyugdíjrendszerbe, hiszen itt a visszatérés időpontjáig járó részellátásra való jogosultsága továbbra is megmarad, és a döntése igazából az, ha továbbra ő a magánpénztárban maradna, akkor a további jogosultságra már nem szerez jogot. Tehát ez a döntés igazi lényege.
Itt félreérés van, mindig arról beszélnek, hogy hová lett a pénz vagy hová viszik. A magán-nyugdíjpénztári tagnak jogosultsága van egy nyugdíjra valamikor a jövőben, és ez a jogosultsága akkor is megmarad, ha ő magánnyugdíjpénztárnál van, arra a következő időszakra, már abból a pénzből fedezve, amit ő majd befizet, a 10 százalékot. És ha átlép vagy visszalép az állami rendszerbe, a jogosultsága továbbra is megmarad nyugdíjra, beleértve azt is, amit ő egyébként a magánpénztárban tartott.
Ugyanakkor úgy gondoljuk, nyilvánvaló, aki a magánnyugdíjpénztárat választja ebben az esetben, az a kockázatosabb lépés, és úgy tűnik logikusnak számunkra, hogy az nyilatkozzon erről, hogy mi a szándéka, aki a kockázatosabb lépést választja.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť