ELNÖK (dr. Ujhelyi István)

Full text search

ELNÖK (dr. Ujhelyi István)
ELNÖK (dr. Ujhelyi István): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Államvasutak Zrt. jelenlegi gazdasági helyzetéhez vezető 2002-2010 közötti, kiemelten a MÁV Zrt. szerkezetátalakítására és a leánytársaságok privatizációjára vonatkozó döntések vizsgálatára létrehozott országgyűlési vizsgálóbizottság alelnökének választása.
Az Országgyűlés elnöke H/1857. számú indítványában azt javasolja, hogy a bizottság alelnökévé Jávor Benedeket válassza meg az Országgyűlés. Kérdezem önöket, elfogadják-e a javaslatot.
Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 327 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot.
Alelnök úrnak jó munkát kívánunk a magam és az Országgyűlés nevében is. (Taps az LMP soraiban.) Vastaps a padsorok közül.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság tisztségviselőinek és tagjainak megválasztása.
Az Országgyűlés elnöke H/1883. számú indítványában azt javasolja, hogy a bizottság elnökévé Kepli Lajos, alelnökévé Gőgös Zoltán, tagjainak Ékes József, Gyopáros Alpár, Győrffy Balázs, Lasztovicza Jenő, Aradszki András, Kovács Tibor, Ferenczi Gábor és Jávor Benedek képviselőket válassza meg az Országgyűlés. Kérdezem önöket, elfogadják-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 328 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a javaslatot elfogadta. (Szórványos taps az LMP és az MSZP soraiban.)
A taps jelzi az Országgyűlés jókívánságait a tisztségviselőknek és a képviselőknek egyaránt.
Mi pedig megyünk tovább. Arra figyelemmel, hogy a frakciók egyéb személyi javaslatot, bizottsági tagcserére javaslatot nem tettek, ezért a mai napon ilyenre nem kerül sor.
A határozathozatalok végére értünk. Mintegy másfél perces technikai szünetet rendelek el. Azoknak a képviselőknek, akik felkészülnek a holnapi napra, további jó felkészülést kívánok; a többieknek, akik itt maradnak velünk, türelmet addig, amíg a többiek kivonulnak. (Rövid szünet. - Számos képviselő távozik az ülésteremből.)
Tisztelt Országgyűlés! Akik a teremben maradnak, folytatják a munkát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť