DR. CZOMBA SÁNDOR

Full text search

DR. CZOMBA SÁNDOR
DR. CZOMBA SÁNDOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az Országgyűlés azzal, hogy megnyitotta a visszalépés lehetőségét a magán-nyugdíjpénztári rendszerből az állami nyugdíjrendszerbe, megadta a lehetőséget mindenkinek, hogy szabadon dönthessen a saját pénze felett: aki úgy gondolja, visszaléphet az állami, munkafedezeti, nagyobb biztonságot nyújtó pillérbe. Nyugdíj célú megtakarításait tehát senki sem vonja el, hanem ellenkezőleg: az állam lehetőséget biztosít arra, hogy egy biztonságosabb állami rendszerben kezeljék azt, és ezáltal kiszámíthatóbb ellátásra tegyen szert nyugdíjba vonulását követően.
A visszalépő tagok vagyonát nem éli fel a költségvetés, a visszalépés esetén a tag addig felhalmozott vagyona az államháztartás helyzetét kiegyensúlyozó alapba kerül. Ez azért történik így, hogy a beérkező vagyonelemeket mindenekelőtt a nyugdíj és a nyugdíjszerű ellátások fedezetére lehessen fordítani.
Ez azt jelenti, hogy a tag visszalép a Nyugdíj-biztosítási Alap szolidaritási közösségébe. A visszalépő pénztári tag számára pedig százszázalékos nyugellátást fognak majd nyugdíjba vonulása után megállapítani, azaz előre tervezhetően, állami garancia mellett tesz szert nyugdíjjárulékra.
A döntés önkéntes, mindenki maga döntheti el, hogy mekkora kockázatot szeretne vállalni jövőbeni nyugdíja tekintetében.
(15.00)
Senki nem kényszeríti tehát az embereket a visszalépésre, de a bennmaradásra sem.
Zsarolásról szó sincsen. Mindenkinek választási lehetőséget biztosítunk. Azt viszont megígérhetjük, hogy tájékoztatni fogjuk az embereket a döntésük lehetséges következményeiről, és nem hagyunk teret azoknak az ügynököknek, akik esetenként nyugdíjkorhatár feletti embereket csaltak be a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť