ELNÖK (dr. Ujhelyi István)

Full text search

ELNÖK (dr. Ujhelyi István)
ELNÖK (dr. Ujhelyi István): Nem látok több bejelentkező képviselőt. Ebben az esetben a záróvitát lezárom. Kérdezem a kormány államtitkárát, kíván-e válaszolni. (Jelzésre:) Nem kíván az államtitkár úr válaszolni a vitában elhangzottakra.
Most a módosító javaslatokról határozunk, ezeket az előterjesztő nyújtotta be, és az alkotmányügyi bizottság is támogatja. Kérdezem önöket, elfogadják-e ezeket az indítványokat az ajánlás 1-12. pontjai szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 260 igen szavazattal, 62 nem ellenében, 40 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Felhívom a figyelmüket, hogy az egységes javaslat 38-65. §-ainak elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel az egységes javaslatról két részletben fogunk dönteni.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1377. számú törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 259 igen szavazattal, 104 nem ellenében, tartózkodás nélkül a rendelkezéseket elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1377. számú törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 258 igen szavazattal, 104 nem ellenében, tartózkodás nélkül a rendelkezést elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől. Kérdezem önöket, hozzájárulnak-e ehhez. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 105 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a sürgős kihirdetési kérelmet elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť