LENDVAI ILDIKÓ

Full text search

LENDVAI ILDIKÓ
LENDVAI ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Mennyit ér a jó erkölcs? - kérdezem. De tehetnék mellé más kérdést is. Mikortól számít a jó erkölcs? És vajon mindenkire vonatkozik-e? Azt már tudjuk, hogy jelen álláspontjuk szerint a 2 milliót meghaladó távozási pénzek jó erkölcsbe ütköznek. Gondolom, ami jó erkölcsbe ütközik 2010-ben, az jó erkölcsbe ütközött 2002-ben és 2003-ban is. Nem valószínű, hogy a jó erkölcsben is fülkeforradalom zajlott tudniillik az elmúlt hét-nyolc évben. Nos, nézzük, miért emlegetem ezeket az éveket! Mert ha, gondolom, egyetértünk azzal, hogy ami ma jó erkölcsbe ütközik, az pár évvel ezelőtt is jó erkölcsbe ütközött, akkor érdemes azon is gondolkodni, hogyan tudjuk a jó erkölcs akkori sérelmét orvosolni. Hadd segítsek benne!
A Magyar Fejlesztési Bank akkor távozó elnöke 2003-ban különböző távozási jogcímeken 139 millió forintot kapott. 139 millió forintot, inflációval fölszorozva körülbelül 200 milliót. Jogszerűen kapta, bíróság meg is ítélte neki, de ezek szerint jó erkölcsbe ütközően; méghozzá, ha a 2 millió jó erkölcsbe ütközik, akkor a 200 millió százszor annyira csapta arcul a jó erkölcsöt. A PSZÁF akkor távozó elnöke 87 milliót tett zsebre, mai áron 130 milliót; ez 60-szor annyira ütközik jó erkölcsbe, mint az önök által kifogásolt összegek. Helyettese több mint 60 milliót, mai áron 90 milliót tett zsebre. Jogszerűen. Jogszerűen, de ezek szerint jó erkölcsbe ütközően.
Kérdezem államtitkár urat, gondoskodnak-e arról, hogy ezek az urak, akik ráadásul már régi helyükön ülnek, visszafizetik-e ezt a bizonyos pénzt, vagy ennek jó erkölcsbe ütköző részét.
Köszönöm válaszát. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť