DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy azt Rogán Antal képviselőtársam is elmondta, a kormány elkötelezett a magyar családok védelme kérdésében. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Úgy van! - Egy hang az ellenzéki padsorokból: Haha!) Ennek köszönhetően született meg júniusban a földgáz és a villamos energia egyetemes szolgáltatására vonatkozó ármoratórium, valamint most novemberben az új árszabályozási koncepcióra irányuló kormánydöntés. Célunk, hogy a lehető legtöbb felesleges költségtől, árnövelő díjelemtől kíméljük meg a fogyasztókat, elsősorban a hazai magyar kisfogyasztókat.
A törvényjavaslat a kormány döntésének megfelelően szolgálja a fogyasztók érdekeit. Kellő mozgásteret biztosít a kormány, illetve a miniszter számára, hogy az egyetemes szolgáltatásban részesülő kisfogyasztók díjaiban is érvényesítse a nyugat-európai gázpiacok és a hazai kitermelés alacsonyabb árainak kedvező hatását, valamint lehetőséget teremt a fogyasztók ellátásbiztonságát fokozó, ugyanakkor ezáltal az árakban is elismerésre kerülő földgáz biztonsági készlet fogyasztási igények szerinti indokolt szintjének meghatározására. A díj, valamint a készletszint megállapítása során a Magyar Energia Hivatal előkészítő szerepe természetesen továbbra is megmarad.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy az új, a fogyasztók számára a korábbi időszakhoz képest kedvezőbb és hosszabb távon kiszámítható árakat biztosító gázárszabályozás bevezetése érdekében a törvényjavaslatot - ahogy a kormány is teszi - támogatni szíveskedjenek.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť