DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Magam is voltam ellenzéki képviselő, és ezért mély empátiával figyelem ellenzéki képviselőtársaim hozzászólásait. Önöknek ebből a nézőpontból nézve kétségtelen, hogy ezt lehet mondani, ugyanakkor kérem, hogy egy pillantást vessenek a realitásokra.
Abban 15-20 éve mindenki egyetért, hogy Magyarország gáz szempontjából túlfejlesztett ország. Azt sem vitatja senki, hogy Európa közepén vagyunk, annak az Európának, amely az elmúlt évtizedekben a keleti gázszolgáltatásoknak volt kiszolgáltatva. Ez a mostani módosító indítvány kifejezetten a realitásokkal számol, azzal a realitással, amit egyébként az LMP-s képviselőtársunk hányt a szemünkre, hogy nem egvalósítást figyelembe a piacot. Éppen hogy figyelembe egvalósítást, hiszen a baumgartneri és a hazai árak bekeverésével egy, a jelenleginél lényegesen kedvezőbb árkonstrukciót tudunk figyelembe venni. A betárolásnál - és ezt Puch képviselőtársam pontosan tudja - vannak a téli árak, vannak a nyári árak, van egy tárolókapacitás, amelynek kihasználása nemcsak a biztonságot, hanem a kereskedelempolitikát is lehetővé teszi.
A jelenlegi kormány elkötelezett abban, hogy mindazt, amit akár a piaci lehetőségek, akár az egyébként változó energiafelhasználás és -piac nyújt, azt a magyar kisfogyasztók érdekében kihasználja. Ha ezt vetik a szemünkre, ezt készséggel vállaljuk. Igen, beavatkozunk a piaci folyamatokba azért, hogy a magyar kisfogyasztó a számára jelentős költségeket jelentő energiaárakat egyszerűen a háztartásában viselni tudja.
Köszönöm a türelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť