VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Röviden fogok szólni, megígérem. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Köszönjük!) A 14. ponthoz szeretnék hozzászólni. Szerintünk, habár vannak Dancsó úrnak támogatandó javaslatai ebben a körben, és támogatni is fogjuk ezeket, viszont a 14. pont nem egy ilyen javaslat. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Na!) Rendkívül méltánytalannak tartjuk, hogy egy új költségelemet akar bevezetni a pénzügyi szervezetek számára és legálissá tenni, ezzel a pénzügyi fogyasztóvédelmet hátravetni. A panasszal élőknek ne kelljen különdíjat fizetni a pénzügyi intézménynek azért, hogy a panaszát elbírálják. Ez nagyon sok panaszost fog visszatartani a panasz bejelentésétől.
Tehát nézzük a jelenlegi magyar állapotot! Ott van a nagy bank a hatalmas bürokráciájával és az egyszerű fogyasztó. Az egyszerű fogyasztó úgy érzi, hogy őt átvágták, szeretne panaszt tenni.
(22.00)
Most ezen javaslat alapján még plusz fizetnie kell azért, hogy panaszt tehessen.
(Az elnöki széket dr. Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Nem hiszem, hogy a bankokat olyan sok, hatalmas panaszáradat lepte el. Hogyha ennyi panaszáradat volt, akkor valószínűleg meg is van az oka, és az előző PSZÁF-törvényben kellett volna egy kicsit szigorúbban bánniuk, illetve az LMP-s módosítókat majd támogatniuk, de valójában ezzel nem érik el.
Még majd szeretnék hozzászólni a következő körben. Köszönöm a szót. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť