DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! A kínai és a magyar kormány közötti tárgyalások és annak eredményeként létrejött 12 megállapodás nyilvános, megismerhető a minisztérium honlapján, így annak tartalmát ön is ismeri vagy ismerheti.
Egyébként a kérdésére válaszolva azt szeretném a Ház nyilvánossága előtt mondani, hogy a tárgyalások során, konkrétan Tökölön logisztikai központ vagy repülőtér létesítése nem szerepel a magyar-kínai tárgyalások témái között. Ugyanakkor a kétoldalú kapcsolatok kiépítése során Magyarország törekedett és törekszik arra, hogy a Nyugat-Európába exportáló kínai cégeknek Magyarország egy logisztikai bázisa legyen, ezért bízunk benne, és minden lehetséges lépést megteszünk, hogy az áruforgalom jelentős módon növekedjen, lendüljön fel ez a forgalom, amely reményeink szerint szükségessé teszi egy vagy több logisztikai központ létesítését Magyarországon.
Az érdekelt felek, elsősorban magánfelek, e tekintetben tárgyalnak. E tárgyalások eredményeként Magyarországon munkahelyek fognak létrejönni, és meggyőződésem, hogy Magyarországnak, így természetesen a magyar kormánynak egyetlenegy alapvető érdeke van: Magyarországon minél több értékteremtő munkahely jöjjön létre. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť