KORONDI MIKLÓS

Full text search

KORONDI MIKLÓS
KORONDI MIKLÓS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Én azért nyomtam kétpercest, mert két percben el tudom mondani a három ajánlással kapcsolatos véleményemet és álláspontomat.
Az ajánlás 2., 3. és 6. pontjával kapcsolatban szeretném elmondani, hogy három módosító indítványt adtam be ehhez a katasztrófavédelmi törvényjavaslathoz. A 2. és a 3. ajánlási pontok ugyanarról szólnak a javaslatomban, amit már az általános vitában is kifejtettem, hogy véleményem szerint sokkal jobb kezekben lenne a honvédség kezében, alkalmasabb lenne a katasztrófavédelem területének a feladatellátása véleményünk szerint, hiszen eszközeinél fogva és mindenféle szervezettségénél fogva véleményünk szerint a honvédség kezelésében kellene lennie ennek a feladatnak. Épp ezért a szervezeti felállás miatt is inkább a Honvédelmi Minisztériumot javasoltam a módosítási javaslatomban, a szakirányítást végző kormányzati szervek közreműködése helyett. Ez a 2. és a 3. tehát erről szól.
A 6. ajánlási pont pedig a 12. § (1) bekezdésével kapcsolatos, ott pedig hasonló módon, mint múltkor a honvédelmi törvénynél is, véleményünk szerint ennek a feladatnak a vezetésére a legalkalmasabb változatlanul a területileg illetékes kormánymegbízott szerepköre lenne, és szeretnénk, ha ezt a három módosító javaslatunkat is befogadná a törvényjavaslat jobbítása érdekében a kormány.
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť