DR. KISS SÁNDOR

Full text search

DR. KISS SÁNDOR
DR. KISS SÁNDOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Ehhez lett volna egy módosító javaslatom, de nem voltak illúzióim, gondoltam, hogy a bizottság ezt leszavazza. Tehát abból kifolyólag bátorkodtam ezt beadni, hogy fel volt sorolva, hogy mit neveznek civiliziációs katasztrófa sújtotta térségeknek.
A sok felsorolás mellett úgy gondoltam, hogy azokat is katasztrófa sújtotta térségeknek kellene nyilvánítanunk, ahol a bűnözés miatt egyszerűen nem lehet mezőgazdasági termelést folytatni, a lakosság élet- és vagyonbiztonsága igen komoly veszélyben van.
Úgy gondolom, hogy ahol nem lehet termelést folytatni, ahol az erdőket derékban irtják ki, ahol sem erdőként nem lehet a területet művelni, sem mezőgazdasági művelést nem lehet folytatni, az, kérem, rosszabb, mint egy vihar, rosszabb, mint egy árvíz, rosszabb, mint egy belvíz, mert ezek a területek örök időkre - nem örök időkre, de igen hosszú időre - elvesztek a mezőgazdasági termelés számára. Azokon a területeken, ahol nem lehet, csak szántóföldi növénytermesztést folytatni, mert úgyis ellopják a terményt, úgy gondolom, hogy azt igenis lehetne katasztrófa sújtotta területté nyilvánítani - mert hiszen ez van.
(21.50)
Ezért bátorkodtam ezt beadni. Természetesen elképzelhető, hogy nem volt teljesen jó a megfogalmazás, de én mindenképpen szeretném felhívni a bizottság és a képviselőtársaim figyelmét erre az igen súlyos problémára, mert az országnak valóban vannak olyan területei, ahol rosszabb a helyzet, mint egy vihar után, és rosszabb a helyzet, mint egy árvíz vagy belvíz után. Utalok itt Észak-Magyarországra vagy Kelet-Magyarországra vagy akár Dél-Baranyára is.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť