KOSZORÚS LÁSZLÓ

Full text search

KOSZORÚS LÁSZLÓ
KOSZORÚS LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Az infokommunikáció világában, legalábbis hisszük ezt, a technológiai és műszaki vívmányoknak segíteni kell az állampolgárok életét, illetve könnyíteni kellene azt. A digitális megújulási cselekvési tervben önök, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium legalábbis erre tett ígéretet.
Tisztelt Államtitkár Úr! A modern világban a digitális megoldásokat nem eltörölni, hanem bővíteni, fejleszteni kell, pláne ha Neumann János országáról van szó. Erre is próbálok rávilágítani. Az utóbbi hetekben napvilágot láttak olyan hírek, hogy a kormányzat a jövőben korlátozni kívánja a mobiltelefonon keresztül lebonyolítható jól bevált fizetési módokat.
Tisztelt Ház! Ha tisztán és érthetően akarunk fogalmazni, ez azt jelenti, hogy nem lehet többé kényelmesen autópálya-matricát, illetve parkolást SMS-ben intézi. Ez se a digitális cselekvési tervben nem szerepelt, se azok életében, akik pont a nyári szezon miatt nem sorban állással kívánják tölteni a jól megérdemelt pihenésüket, hanem kényelmesen szeretnék intézni SMS-ben az autópályamatrica-vásárlásokat, vagy akár a városon belüli parkolásokat.
Tisztelt Államtitkár Úr! Tájékoztatást szeretnék kérni, mit sikerült elérni annak érdekében, hogy a mobilfizetés ne visszaszoruljon, hanem a megléte továbbra is fennmaradjon, sőt mi több, bővüljön. Ha egyszerűen szeretném feltenni a kérdésem: lehet-e a jövőben SMS-sel parkolást intézni, autópálya-matricát venni, vagy sem, illetve mit tesznek annak érdekében, hogy ezek a lehetőségek ne szűküljenek, hanem az elérhető szolgáltatások listája bővüljön a következő időszakban? Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť