ÁGH PÉTER

Full text search

ÁGH PÉTER
ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tóth Gábor képviselőtársammal több módosító indítványt is beadtunk, ezekkel kapcsolatban a 26. számúra szeretnék külön kitérni.
A törvényjavaslat kiemelt célja Magyarország honvédelmi értékeinek megjelenítése, a Magyar Honvédség hosszú távú infrastrukturális működési feltételeinek és alapfeladatai rendeltetésszerű, szakszerű és jogszerű ellátásának biztosítása a terület- és településrendezés szempontjából is. Ennek megvalósítását szolgálja a honvédelmi hatósági, szakhatósági hatáskörben annak biztosítása, hogy a Magyar Honvédség szövetségi és honi védelmi feladatai a megkereső hatóságok eljárásaiban teljeskörűen érvényesüljenek.
A Magyar Honvédség a honvédelmi érdekek teljesítése érdekében objektumaiban és építményeiben veszélyes anyagokat tárol, haditechnikai eszközöket üzemeltet, és katonai technológiákat alkalmaz. Az említett anyagok tárolásának, a haditechnikai eszközök és technológiák üzemeltetésének hatásai a honvédelmi és katonai létesítmények határain túl is kifejtik, kifejthetik hatásukat, amelynek következtében a lakosság egészségkárosodása, valamint az infrastruktúra károsodása előfordulhat, ezért indokolt a többi jogszabály által használt honvédelmi és katonai célú építmények, ingatlanok működési és védőterülete fogalma, illetve az ehhez kapcsolódó anyagi jogi szabályok megalkotása, tekintettel arra, hogy a településrendezési eszközök közigazgatási egyeztetése, illetve a honvédelem érdekeinek a honvédelmi hatósági és szakhatósági eljárások folyamatában történő érvényesítése biztosíthatja egyrészt a honvédelmi és a katonai építmények rendeltetésszerű használatát, másrészt a környezet biztonságát is. Ehhez és a többi módosító javaslathoz is a tisztelt Országgyűlés támogatását kérem.
Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť