SZŰCS ERIKA

Full text search

SZŰCS ERIKA
SZŰCS ERIKA (MSZP): Köszönöm a szót elnök úr. Volner képviselőtársam, ha jól emlékszem, nem volt itt a közfoglalkoztatás 7 órás vitáján, mert ott mi nagyon világosan kifejtettük, hogy a közfoglalkoztatásnak várhatóan akkor van hosszú távú gazdasági haszna, tartós munkahelyteremtő haszna, ha az alapvetően a helyi társadalom igényeire reflektál, és abból táplálkozik. Magyarul: mi a piramist úgy képzeljük, hogy a 3200 önkormányzat és az aköré szerveződő gazdasági, társadalmi és civil világ, amely egyébként a szolgáltatásai miatt elsősorban munkaerő-felvevő, lenne a bázis, erre épülhetnének a kistérségi feladatok, az állami infrastruktúra-kezelő térségi feladatai, a helyi vállalkozások világa, a munkaerő-piaci képzési programok és a végén a csúcsa lenne ennek a piramisnak a nagy állami beruházások, a gazdasági és állami beruházások.
Ez a dolog most meg van fordítva, a talpáról a fejére van állítva, mert az összes forrás a helyi társadalom támogatásától el lesz vonva, vagy legalábbis a legjelentősebb forrás, azaz ilyen nagyberuházásokra lesz szánva, úgy, hogy a gépeket kiszorítják. Tehát mi nem fogást keresünk, nekünk más az elképzelésünk, és ezt az elképzelést egyébként az elmúlt 10 évben indult kezdeményezéseket elemző monitoring- és kutatási jelentések mind alátámasztják. A helyi társadalomra reflektáló közfoglalkoztatás befektetés, ebből lesz munkaképes ember, és lesz helyi tartós állás, abból, amit önök akarnak csinálni, megalomániás nagyberuházásoknak nem tudom, milyen kivitelezése. Majd meglátjuk.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť