VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Szűcs Erika képviselőtársam, én nem a Fidesz képviselője vagyok, tehát én nem a kormány közmunkaprogramjának kidolgozásában vettem részt. Azt mondom, ez egy támogatandó javaslat, hogy az ön által említett helyi gazdaságok, a helyi önkormányzatok mellett végzett közmunkák mellett induljanak el olyan országos, központilag szervezett közmunkaprogramok, amelyek tömegek felszívására alkalmasak. Megjegyzem, enélkül egyébként nagyon nehéz elképzelni azt, hogy akár több százezres létszámban közmunkásokat a kormányzat hogyan tudna ésszerű keretek között elhelyezni.
Én azt mondtam, és ezzel volt problémám, hogy az MSZP megpróbálja a honvédséget teljesen kivenni abból a körből, amely a nemzetgazdaság teljesítményéhez képes hozzájárulni, és megpróbálják megvétózni, megtorpedózni azt a kormányzati javaslatot, amely a honvédség nemzetgazdasági teljesítményhez történő hozzájárulását a közmunkaprogramba történő bevonása révén biztosítani képes. Én semmi rosszat nem látok abban, hogy egy katona, akkor, amikor éppen semmilyen különösebb dolga nincs, akkor részt vesz, mondjuk, a közmunkák felügyeletében, illetve az ezzel kapcsolatos feladatokban.
Mondom még egyszer: ez nem egy új keletű dolog. Volt a rendszerváltás előtt, volt utána, jelenleg is részt vesznek magyar katonák a magyar határoktól sok ezer kilométerre más ország újjáépítési munkálataiban, azt gondolom, az MSZP után épp elég romeltakarítás maradt, miért ne vennének részt a katonák ebben is.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť