BERTHA SZILVIA

Full text search

BERTHA SZILVIA
BERTHA SZILVIA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Egy módosítóra nem maradt időm az első felszólalásom alkalmával, ez a 29. ajánlási ponthoz tartozik. Van egy olyan pontja a javaslatuknak, amelyben a jegyző adhat nyilatkozatot, és ennek alapján mentesíthetik az elszállásolással járó közfoglalkoztatás alól a munkanélkülit akkor, hogyha kiskorú gyermek gondozása, közeli hozzátartozó ápolása vagy hasonló körülmény merül fel. Úgy gondoljuk, az, hogy egyedül a jegyző felelőssége egy ilyen nyilatkozat kiadása, az több szempontból is hátrányos. Egyrészt hatalmi visszaélésekre vagy korrupcióra adhat lehetőséget, nagyobb településeken az információ hiánya miatt esetleg nem megfelelő döntés születik, illetve a jegyző kiszolgáltatottságát is megteremti, hogy megfélemlítéssel adott esetben hamis vélemény kiadására kényszerítik. Indokolt ezért megosztani a felelősséget valamilyen olyan rálátó személlyel, aki az állam szolgálatában áll - például a pedagógus, a háziorvos, a családsegítő, szociális munkás -, vagy valaki olyannal, aki kompetens az adott kérdésben, amire hivatkozva kérik, hogy ne kelljen az ország másik felében hétfőtől péntekig dolgoznia a közmunkásnak.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Kérjük, hogy ezt nagyon komolyan fontolják meg, mert a jegyzők így is nagyon sok helyen komoly atrocitásoknak vannak kitéve, mivel számos olyan rendelkezést hoztak, ami nem egyértelműen előírja azt az adott szankciót, hanem a jegyző hatáskörébe utalja, és ezekben az esetekben, amikor a jegyző mérlegelhet, akkor bizony nagyon komoly pressziónak van kitéve, főleg a kisebb településeken.
Köszönöm a szót. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť