DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Volner János felszólalása után nyomtam kétperces gombot. Mondom azt a részét, amiben szerintem egyet fog velem érteni. Említette azt, hogy nagy, országos célokat támogató közmunkaprogramokat támogató célokkal miért ne lehetne egyetérteni. Ugye, azt mondjuk egyébként, hogy inkább helyi hangsúlyos legyen, ám legyen árvízi védekezés, sorolhatnám, voltak is erre példái, még évszázados példái is. Azonban azzal ő is egyetérthet szerintem, hogy ez nyilvánvalóan kabaré lenne 4 órában. Ha már valakiket nagy, országos célokért megmozdítana ilyen tekintetben a kormány, odavisz egy nagyon messzi helyre, gyakorlatilag éhbérért, akkor legalább 8 órában magasabb bérért tegye ezt. Sokkal hasznosabb és eredményesebb munkát lehet így elérni.
Nyilván abban hangsúlybeli eltéréseink vannak, szerintem amúgy markánsak, hogy mi ezt elsősorban nem rendészeti problémának tartjuk. Nyilvánvalóan senki nem vitatkozik azzal, hogy van a magyar társadalomnak egy olyan része, amely egyáltalán nem szocializálódott a munkához, nemhogy vissza kell őket vezetni. Ebben egyetértünk szerintem, ezt kár eltagadni. Viszont azzal, amit mondott, úgy érzem, mintha lemondott volna azokról, akik elsősorban hátrányos helyzetű kistérségekben valóban nem találnak munkát. Tehát nem nem akarnak dolgozni, hanem nem találnak munkát. Ez a javaslat így mindenkit, aki ilyen tekintetben érintett, körülbelül közveszélyes munkakerülőnek tart, hogy visszatérjünk egy olyan huszonévvel ezelőtti terminológiához.
Ez szerintem elfogadhatatlan, és ráadásul azt a célt sem éri el a javaslat, az eredeti javaslat, ezért terjesztettük be több ajánlási számon módosító indítványainkat, hogy egyébként megfelelő kenyeret tudjon tenni az illető a családja asztalára.
(16.10)
Tehát ez a javaslat így egyik célnak sem felel meg, sem annak, amit ön elmondott, sem annak, amit mi indokoltunk, hosszú távon ez a javaslat így, ebben a formában szerintem nem életképes, ezt a gyakorlat majd bizonyítani fogja.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť