SZŰCS ERIKA

Full text search

SZŰCS ERIKA
SZŰCS ERIKA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretnék Volner képviselőtársamra reflektálni. Én nem azt mondtam, hogy ez lesz, hanem ha ez van a gondolkodásuk mögött. Márpedig ugye az, hogy 4 órában kívánják a lakóhelyétől 200 kilométerre is foglalkoztatni az érintettet, a nap többi részében meg nem tudjuk, hogy mit fog csinálni az érintett - felügyelet alatt lesz, úgy tűnik. Hiszen ha a számokat megnézzük a “szolgálunk és védünk” honlapon, akkor kiderül, hogy három közfoglalkoztatottra meg kettőre fog egy felügyelő jutni. Tehát azért közeledünk ahhoz az elképzeléshez, amit egyébként önök támogatnak, mi viszont úgy gondoljuk, hogy nem ez a megoldás. Ha ez van mögötte, akkor ne csinálják, mert ez nem lesz megoldás. Ez csak azt fogja jelenteni, hogy országszerte romlani fog a közbiztonságba vetett hit meg az érzete annak, hogy tényleg biztonságban vannak.
Azt szeretném még mondani, hogy a közmunka szervezését és a közmunka jellegét tekintve szeretném ismételten leszögezni, hogy az én meggyőződésem 2-3 évi, ezzel az üggyel történő foglalkozás után, hogy az alapvető probléma, hogy mindig rosszul célzunk. Tehát vannak sikeres kezdeményezések, amelyeket különböző modellprogramok hoztak létre. Ezeknek az életben tartására a kormányok tesznek is kísérleteket, azonban nem tömegesednek. Holott éppen ezeknek a kezdeményezéseknek kellene tömegesedni, amiről én beszéltem. A Tolna megyei szociális földprogramból kinőtt élelmiszer-termelő szövetkezeteknek, a szendrői energiaátállításnak, a tiszaladányi kecsketenyészetnek, és lehetne sorolni azokat az országos jó példákat, amelyeknek, Czomba államtitkár úr elmondta, biztosítani kívánják a továbbélését, mert lesz egy olyan meghívásos pályázat, ahol ez lesz.
De ez kevés, mert nem 300 önkormányzatban, hanem legalább 2000-ben kellene ezekkel foglalkozni ahhoz, hogy valóban munkahelyek teremtődjenek a helyi gazdaságban.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť