VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Volner Jánosra szeretnék reagálni. Tisztázzunk egy dolgot! Itt a rendszerváltás óta halmozódik egy probléma, ami nem csupán a romákat, illetve a nem romákat érinti. Itt kialakult Magyarországon egy roncstársadalom, amelyben lehet látni, hogy a szegénységben élő, akár a munkától és a munkába soha bele nem szocializálódott emberek között körülbelül fele-fele arányban találhatók romák és nem romák. Önök pedig egy egész társadalmat úgy cigányosítanak, egy olyan roncstársadalmat cigányosítanak, amely valóban leszakadt a többségi társadalomról, értsd a többségi társadalmat az alatt, akik bele tudtak kapcsolódni a gazdaságba, viszont önök pedig egy teljesen fals elképzelés alapján olyanokra is rásütnek bélyegeket, akik nem azok, olyanokra pedig nem sütnek rá, akiket pedig egyáltalán nem kellene megbélyegezni. (Sic!)
Viszont hogy lássuk, mi az érdemi megoldásoknak az egyik lehetősége: ahelyett, hogy utaztatnák több száz kilométerre megalomán beruházásokra ezeket az embereket, a közösségi közlekedést kellene támogatni, hiszen nagyon sok olyan ember van, aki azért nem tud bemenni a közeli településre, habár a közeli településen van munkahely, mert egyszerűen nincsen busz, ami bevigye őt. (Kucsák László: A megalománia mást jelent!)
A vonatközlekedés leépült, egyszerűen olyan az utak állapota, hogy biciklivel pedig megközelíthetetlenek a környező települések. Tehát ha az infrastruktúra, valamint a közösségi közlekedés olyan helyzetben volna, hogy akár három műszakban is lehetne járni dolgozni a közeli településre, akkor már sokkal könnyebb volna az embereket az elsődleges, a nyílt munkaerőpiacra bevezetni, és nem kellene őket bezárni, mert ez a törvényjavaslat bezárja őket a közfoglalkoztatás körébe, a másodlagos munkaerőpiacra.
Itt vannak érdemi előrelépési lehetőségek, viszont úgy látszik, hogy a kormány a könnyebbik utat választja. Köszönöm a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť