VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Sajnos, ismét rám jutott az a szerep, hogy az LMP programját értékeljem, illetve azzal kapcsolatban elmondjam a véleményem. Képviselőtársaim, én ismerem valamennyi párt közmunkára vonatkozó elképzeléseit, mert elolvastam a honlapjukon, és tájékozódtam felőlük. Az LMP programpontjai gyakorlatilag egy A4-es lap két oldalán elférnek húszpontos betűnagysággal szedve, az LMP-logóval együtt. Azért lássuk tisztán, ez a szakmai tartalom arra is kevés, hogy az óvodások tájékozódjanak a közmunkaprogrammal kapcsolatban.
Önmagában egyébként a zöldmunkahely-teremtés mint az LMP fontos PR-programpontja meg is jelenik ebben azzal, hogy ökológiai célokat kell megvalósítani, meg hogy a foglalkoztatás növelésének kulcsa az új zöldiparágak és nagyszabású építőipari felújítási programok beindítása. De hogy ez alatt pontosan mit értenek, meg hogy hogyan lesz ebből kormányzati politika, azt gyakorlatilag senki nem magyarázza meg. Ezért azt javaslom, hogy ezeket most tegyük is félre, mert önmagában ez a kiadvány - mint ahogy az LMP eddigi szakmai tevékenysége is - viccnek tekinthető.
Ezen a téren sokkal fontosabb és áttekinthetőbb kormányzati kommunikációra, illetve kormányzati törekvésekre van szükség, mint amit eddig láthattunk, azonban részletes szakmai anyagok kellenek ahhoz, hogy ezeket érdemben meg lehessen vitatni az Országgyűlésen belül. Amit én hiányoltam az előttünk fekvő előterjesztésből, arra többször tett utalást a Nemzetgazdasági Minisztérium több államtitkára is, hogy a mögöttes szakmai programok, amelyek a közfoglalkoztatással kapcsolatos kereteket tényleges tartalommal töltenék meg, egyelőre még nem készültek el, ilyen módon az előttünk lévő tervezet meglehetősen féloldalasnak tekinthető, hiszen egyelőre még nem is tudjuk elképzelni azt, hogy hogyan, mi módon fognak több százezer közfoglalkoztatottat elhelyezni a munkaerőpiacon.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť