VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tanulságosnak találtam Szűcs Erika szocialista képviselőtársunk szavait. Ugyanis akkor, amikor a közmunkások, a közfoglalkoztatottak egyes csoportjairól beszélt a képviselő asszony, akkor figyelmébe ajánlotta a törvényalkotóknak - főleg a kormánytöbbségnek - azt, hogy itt bizony rendészeti célú problémakezelésre is szükség lehet, és idézem a szocialista képviselőtársam szavait: ahova elviszik ezeket az embereket, oda exportálják a problémákat.
Hát, képviselőtársaim, pont erről beszéltünk akkor, amikor a rendészeti törvények vitájáról volt szó, hogy a cigánybűnözés által fertőzött magyarországi kisfalvakban nem tarthatók azok az állapotok, amelyek kialakultak az elmúlt években. Mi is tartunk tőle, igen, hogy az ilyen jellegű közfoglalkoztatottak mozgatása bizonyos problémaexporttal jár együtt. Erre azonban nem az a válasz, hogy nem is dolgoztatjuk meg ezeket a cigány lakosokat, akik talán életükben soha nem dolgoztak, mert a rendszerváltás óta eltelt 20 év alatt az édesapját, az édesanyját nagyon sok cigány fiatal soha nem látta munkába menni, és elvesztette a munka világával való kapcsolatot a cigány család. Erre nem az a megoldás, hogy ezeket az embereket be sem próbáljuk vonni a gazdaság vérkeringésébe, hanem az, hogy megerősítjük a rendészeti szerveket országszerte, lehetőség szerint a Jobbik által javasolt módon úgy, hogy létrehozzuk a csendőrséget, amely már biztosította korábban a közrendet, a közbiztonságot Magyarországon, és ezzel lehet megelőzni ezt a problémát.
Képviselő asszony, az a megoldás, hogy dolgoznak azok is, akik eddig nem tették, és az a megoldás, hogy a parazita életmódról az állami, önkormányzati rendszeren, segélyezésen való élősködésről egész egyszerűen le kell szoktatni azokat a rétegeket, amelyek erre korábban nem voltak hajlandók, és át kell őket terelni a munka világába, hogyha másképp nem megy, akkor anyagi kényszer útján.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť