VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Én megértem a szocialistákat, hogy most igyekeznek visszaszívni, amit korábban mondtak. Tény azonban, Szűcs Erika képviselőtársam, és egyetértek önnel abban, hogy ha ezeket a zömében cigány lakosokat az ország egyik végéből a másikba viszik, vagy odébb viszik a lakóhelyüktől, kétségtelenül közbiztonsági kockázatot jelenthet ezeknek az embereknek a mozgatása. De még egyszer mondom, erre egy hatékony rendészeti célú problémakezelés jelent megoldást, nem az, hogy ezeket az embereket meg sem próbáljuk a munka világába beterelni.
Egyébként azzal egyetértek, amit önök szorgalmaznak, és többször el is mondtak ma, hogy elsősorban helyben kell ezeknek az embereknek munkát találni. Ezt magam is támogatom. Azonban nem látok a két megoldás között kizárólagosságot. Azt is gondolom, hogy vannak olyan országos központi programok, illetve lehetnek olyan országos központi programok, amelyekben ezek az emberek részt vesznek. Megjegyzem egyébként, az 1800-as években az árszabályozási munkák a Tisza körül s a többi, ez mind-mind közfoglalkoztatás keretén belül, hasonló programokon belül valósult meg. Tehát azt látom, hogy ami egyszer működött a történelemben, az működni fog másodjára is. Ebben semmi rosszat a magam részéről nem látok.
Amit nagyon fontosnak tartok, az az, hogy vannak emberek, akiket nem vissza kell vezetni a munka világába, hanem oda kell vezetni, mert egész egyszerűen a munka világával semmilyen kapcsolatuk az életük folyamán nem volt. Valljuk meg őszintén, ezekről az emberekről beszéltünk, képviselőtársaim, hogy 20 éve úgy élnek emberek Magyarországon, hogy se apukát, se anyukát nem látták a gyermekek felnövekvésük közben elmenni reggelenként a munkába, és nem látták azt, hogy a szülők hazahozzák a havi fizetést, aztán kellő beosztással a későbbiek folyamán ebből élnek meg. Ezt a láncot, ezt a generációs láncot valakinek valahol egyszer meg kell szakítania, és nem vissza kell vezetni az embereket a munkába, hiszen soha nem tartoztak oda, hanem be kell vinni egész egyszerűen ezeket az embereket a munka világába, és értékteremtésre kell őket szorítani.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť