VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Csak a szocialista képviselőtársaim kedvéért, hogy tisztázzuk a Jobbik álláspontját. Mi azt mondjuk, hogy kell, szükséges minőségi különbséget tenni, ha úgy tetszik, munkavállalók között, attól függően, hogy az az adott közmunkáért jelentkező személy milyen társadalmi helyzetű, milyen munkatapasztalata volt korábban. Ha valaki elveszítette a munkahelyét, de egyébként elszánt abban, hogy ismét állást találjon magának, szükséges megkülönböztetni ezt az embert attól, aki egyébként hozzászokott ahhoz, és itt most körülírhatjuk óvatosan a magyar cigányság körét, de nagyon sokszor ezeket az embereket fedi le kétségtelenül, akik hozzászoktak ahhoz, hogy az állami és önkormányzati segélyezésből önmagát és a családját fenntartsa.
Azt gondolom, hogy teljesen más módon kell kezelni a problémát egy olyan embernél, aki rendelkezik szakképzettséggel, esetleg felsőfokú végzettsége is van, és oly módon keres munkát, hogy maga is egy magasabb hozzáadott értékű termelésre képes, és más módon kell egy olyan emberrel kapcsolatban eljárni, aki esetleg határozottan ellenségesen viszonyul az állam munkahelyteremtő szándékaival szemben, hiszen ahhoz szokott hozzá, hogy ugyanezt a juttatást munka nélkül is meg lehet kapni.
Azt gondolom, hogy ez egy törvényszerű konfliktushelyzet, amit ilyen módon fel kell vállalnia az adott esetben eljáró kormánynak, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy egy, mondjuk úgy, demotivált és meglehetősen alulszocializált tömeget munkára szoktatni, az konfliktusokkal fog járni. Ezt ki kell hogy mondjuk, és ezt látnunk kell magunk előtt.
Azt gondolom, hogy a rendészeti célú problémakezelés, azzal együtt, hogy nem tekintjük alapvetően rendészeti problémának a közmunkát, de ezeknél a csoportoknál, ezeknél a deklasszálódott társadalmi csoportoknál, azt gondolom, hogy mindenképpen a rendészeti problémakezelés kéz a kézben fog járni az országos közmunkaprogrammal. Ezt önök is tisztán látják, mi is, csak önök körülírják, mi pedig nevén nevezzük. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť