VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Én készséggel elhiszem az államtitkár úrnak, hogy az államtitkár úr tisztában van az álláskeresési járadék és a segély különbözőségével, azonban a kormányzati kommunikáció ezt a két fogalmat rendszeresen egybemossa. Bertha Szilvia képviselőtársam arra tett tanúbizonyságot, hogy ezt érdemes lenne itt is különválasztva kezelni.
Államtitkár úr, szeretnék valamit tisztázni, hogy mit is kifogásolunk mi egészen pontosan. Normális esetben szerintünk úgy kellene hogy működjön a kormányzás, hogy először elkészülnek a háttértanulmányok, hatástanulmányok formájában vizsgálja a kormány azt, hogy az intézkedései, amelyeket a törvényhozás a kétharmad segítségével gyorsan keresztül képes verni, milyen hatásokkal járnak, elkészülnek adott esetben azok a tanulmányok a közfoglalkoztatást illetően, amelyek feltérképezik a jelenlegi állapotokat, erre egy megfelelő gyógymódot jelentve kidolgozzák azután a későbbi kormányzati programokat.
Csak idézni szeretnék, képviselő úr, arról, hogy pontosan mi is volt itt a menetrend. VI. hó 10-én lett benyújtva az előttünk fekvő törvényjavaslat, két héttel később jelent meg a kormany.hu oldalon, egyébként én elolvastam, és részletesen is feldolgoztuk ezt a szakmai kabinetünk segítségével, ez a bizonyos magyar nemzeti munkaterv, különösen egyébként a mellékletét találtam tanulságosnak, a nemzetközi példákat. Szerintem ez korrekt, jó szakmunka volt, amit a kormányzati apparátus végzett, csak azt látom az egészből, hogy később készülnek el a tanulmányok, mint ahogyan elkészült volna a törvény. Normális esetben a törvény szövegét annak alapján kellett volna elkészíteni, amit a tanulmány tartalmaz. Ez kellett volna, hogy legyen a szakmai alapja annak, amit azután később a jogászok a minisztériumban lekodifikálnak.
Én tehát inkább abba az irányba tolnám el a kormányzati munkát, hogy először gondoljuk végig, mit szeretnénk, azután a későbbiek folyamán törvénykezzünk, mert ebből nem nagy tempó lesz, hanem kapkodás és rossz törvény.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť