DR. PAPCSÁK FERENC

Full text search

DR. PAPCSÁK FERENC
DR. PAPCSÁK FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azért kívántam hozzászólni, mert egy olyan embert érintett Novák Előd képviselőtársam felszólítása, aki messze-messze sokkal több tiszteletet érdemel, mint azt mi gondolnánk, hiszen innen, a Kárpát-medence középpontjából, Budapestről nehezen tudjuk azért azt megítélni, hogy milyen a román diktatúrával, a kommunista diktatúrával szembeszállni, és akár az életét is kockára tenni, a családja életét is kockára tenni.
Ezt azért merem mondani egyébként zuglói polgármesterként, mert mi bátrak voltunk. A Pongrácz János volt kommunistáról elnevezett teret megváltoztattuk Wass Albertre, Pongrátz Gergelyről is elneveztünk egy teret, és Tisza Istvánról pedig a jövő évben fogunk elnevezni teret.
Azt gondolom, hogy az a három fő bűn, amit a képviselőtársam, Kalmár képviselő úr elmondott, az valóban bűn volt, és elvitathatatlan, hogy a kommunizmus öröksége, és mindenképpen reparációra és kárpótlásra szorul. Tehát én óvatosan bánnék azzal, hogy Tőkés Lászlót bíráljuk, és óvatosságra inteném ebben a képviselőtársamat, mert a magyarság egyik legegyenesebb, legtisztább emberéről van szó. Nekünk itt semmi más dolgunk nincs Magyarországon, mint segíteni, támogatni a határon túli magyarokat, és ebben a házban szeretném önöknek is, tisztelt képviselőtársaimnak elmondani, hogy a zuglói önkormányzatnál háromnegyed év alatt 687 honfitársunk kapta meg a magyar állampolgárságot a visszahonosítás kapcsán. A kommunizmust ezekkel tudjuk gyógyítani, azt gondolom, hogy ebben a kérdésben ebbe az irányba tudunk leginkább elmenni.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť