SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Kalmár képviselő úr, a hirtelen felindulásból elkövetett bekiabálásomat szeretném azért itt a Ház előtt is megismételni, illetve nem megismételni, hanem pusztán csak egy dologra rákérdezni.
Én szinte minden szavával egyetértettem az ön felszólalásának, ezt szeretném leszögezni. Én a lelkiismeretükre szeretnék csak hatni, képviselőtársaim. Hosszasan sorolta itt december 1-jét ön mint erdélyi, Brassóban született képviselő. Mondják meg nekem, képviselőtársaim, hogy mi különbség van akkor Medgyessy Péter és Alföldi Róbert között? Nem fogok itt most kiabálni, támadni önöket, számon kérni. Nagyon szívesen megtenném, megtettük itt az elmúlt egy évben képviselőtársaimmal elég sokszor. Most rendkívül higgadtan szeretném csak önöktől megkérdezni, hogy legyenek kedvesek, forduljanak már egy kicsit magukba. Mit keres itt ez az ember még másfél évvel a kormányváltás után és egy évvel az után a botrány után, ami történt?
Pontosan egy évvel ezelőtt Alföldi Róbert kiadta a Nemzeti Színházat ugyanazokra a célokra - amelyeket most képviselőtársam teljesen jogosan egyébként és általunk méltatlannak és botrányosnak tartott módon -, amelyeket Medgyessy Péter is megtett, elment, magyar miniszterelnökként, és Erdély elszakítására koccintott. Mi a különbség Alföldi Róbert között, aki nem koccintott, hanem odaadta románoknak, egy nyilvánvaló, ostoba, buta provokáció eredményeképpen engedélyezte azt, hogy a magyar Nemzeti Színházat, nem egy vidéki, VII. kerületi romkocsmáról meg pinceszínházról beszélünk, hanem a magyar Nemzeti Színházat rendelkezésre bocsátotta volna. Megijedt egyébként utána, jórészt pont a Jobbik tiltakozásának hatására, és visszavonta ezt a döntését, bár ez, azt hiszem, hogy a lényegen már nem változtatott.
Önök akkor azt ígérték, többször elmondták, Halász János, nem tudom, hányszor, havonta interpelláltuk önöket, illetve tettünk fel kérdést, hogy meddig marad ez az ember ott. Akkor azt mondták, hogy mindennek eljön az ideje, azt lebegtették a válaszukban, hogy majd az évadzárást fogják megvárni. Fél év eltelt azóta. Nagyon szépen kérem önöket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), gondolkodjanak el ezen az ügyön, és kezdjenek ezzel a témával valamit!
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť