SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Gaudi Tamás szavaival maximálisan egyetértek, Babák Mihálynak pedig akkor elmondom még egyszer, hátha így érthető.
Ahhoz, hogy igazság legyen az országban, három pilléren kellene állnia. Az egyik pillér, a legelső pillér ez, amiről most tárgyalunk. Ezt mondtuk. Akkor ebből csak következik, hogy az irányt jónak tartjuk! A második pillér az emberiesség elleni törvény, a harmadik pillér pedig a kommunisták kizárása a közéletből.
De amit el szerettem volna mondani: ami még nagyon fontos Gaudi Tamás szavaiból, hogy mit szeretnénk, miért szeretnénk azt, hogy valóban igazság szülessen, hiszen, és itt nagyon jól látszik ismét a párhuzam, hogy ki kinek a jogutódja. Ne felejtsük már el, hogy ha már egyszer említettem Apró Antalt, ki volt Apró Antal: Apró Antal lövetett itt, a Kossuth téren. Ő adta ki a tűzparancsot. Több száz ember haláláért felelős. És mi történt 50 év múlva? 50 évvel később az első ember, aki belelövetett a tömegbe ’56 óta, azt úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc, és itt ül mellettünk, még mindig ebben a parlamentben (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Hol van most? Miért nem szól hozzá?), hiszen közvetve ő adta ki a tűzparancsot. Annyi volt a különbség… (Horváth András Tibor: Az egy másik párt! - Derültség, közbeszólások a kormánypártok soraiban.) Az MSZP már elhatárolódott Gyurcsány Ferenctől, gyorsan változnak az idők. (Zaj, közbeszólások.) Tehát Gyurcsány Ferenc volt az, aki 50 év után belelövetett a tömegbe. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Miért lóg Gyurcsány Ferenc? Miért nem dolgozik? Miért nem számol el?) A különbség annyi volt (Zaj, közbeszólások a Jobbik soraiból: Az utódpárt itt ül. - Az elnök csenget. - Simon Gábor: Színvonalas pillanat!), Istennek hála, hogy csak gumilövedékekkel, de így is súlyos sérüléseket okozva magyar hazafiaknak.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť