SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Az előbb KDNP-s képviselőtársam elmondta, hogy a megbocsátásról hogyan vélekedik. Valóban, igaza van, megbocsátani akkor lehet, hogyha valaki bűnbánatot is gyakorol. A bűnbánó kommunista olyan, mint Colombónak a felesége, még soha senki nem látta. Addig ne is várják azt, hogy… Ha itt ülne most Lendvai Ildikó, itt ülne most Kovács László, vagy mondjuk, Havas Szófia, ha ők bocsánatot kérnének, Havas Szófia még pár évvel ezelőtt is arról beszélt, ugyanolyan minősítésekben beszélt ’56-ról, mint Biszku Béla, csak akkor még nem voltak ilyen törvények, hogy eljárás alá lehessen vonni. Tehát majd ha bocsánatot kérnek, akkor várhatják el azt, hogy esetleg megbocsássanak nekik; akkor sem biztos, hogy megbocsátanak nekik, de legalább eljutnának az első lépésig.
Eltelt 21 év. Valamikor hallottak önök bűnbánó szavakat, mondjuk, Lendvai Ildikó szájából vagy Kovács Lászlóéból? Nem. Ugyanazt hallottuk Horn Gyulától is meg mindenkitől, de egyébként megmondom őszintén, valahol a mi hibánk is, tehát azért ne csak őket hibáztassuk, a mi hibánk is, és nemcsak az itt ülő politikusokra gondolok, hanem azt mondom, hogy a nemzetre, tehát a nemzet hibája is, hogy eltűrte, hogy ezek az emberek még 21 évig ugyanígy itt garázdálkodjanak ebben az országban.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť