SCHÖN PÉTER

Full text search

SCHÖN PÉTER
SCHÖN PÉTER (Jobbik): Továbbra is fenntartom azon véleményemet - köszönöm a szót, elnök úr -, hogy az államnak joga van arra, hogy a saját szolgáltatásait saját maga értékesítse. Tehát azon vitatkozhatunk, hogy ha ebben a formában az állam átveszi a cég ügyfeleit, az jó-e vagy sem, de a végeredmény szempontjából mindegy lesz.
Az előző kormányok rendszeresen azt az álláspontot képviselték, hogy az állam nem jó gazda, az államnak mindenféle szolgáltatást ki kell szerveznie a külföldi cégek kezébe. Ezzel kapcsolatban is ez történt. Itt egy külföldi, off-shore hátterű cég üzemelteti a szolgáltatást, évi 2,7 milliárd forintos forgalommal és 100 millió forint körüli nyereséggel. Hogyha az állam tudná üzemeltetni ezt a szolgáltatást, és az önök javaslatát is elfogadnák, egyébként az előterjesztő is beszélt erről, hogy a bevezetés után kisebb legyen a kényelmi díj, majd ezt fokozatosan ki is vezetnék a rendszerből, az már olcsóbbá tenné a jelenlegi helyzethez képest a szolgáltatást.
Szerintem is az lenne az ideális, hogyha a tervezetben szereplő, a szolgáltatásból származó árrés fedezné a rendszer üzemeltetésének költségeit, és ebben a formában az igénybe vevőnek teljesen mindegy legyen, hogy egy automatából vegye meg a parkolási szolgáltatást, vagy mobil fizetésen keresztül. Ez utóbbi esetben viszont egybeesne a szolgáltatás valódi időtartama azzal, amennyi időre befizette a szolgáltatást.
Az általános vitában nem volt itt, képviselő úr, de elmondtam, és ezt gondolom, mindannyian tudják, hogy amikor készpénzben fizeti valaki a szolgáltatást, akkor általában hosszabb időre fizeti be a szolgáltatást, mint amennyit igénybe vesz, mert nem szeretné, hogyha megbüntetnék.
Hogyha áttérnek a mobil fizetési rendszer igénybevételére állami szinten, kötelezően lesz mindenhol bevezetve, akkor legalább ez a része megoldódik. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť