MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ígérem, remélem legalábbis, hogy nem kell ismételten kétpercesre jelentkeznem. Gőgös képviselő úrnak azért szeretnék reagálni a megjegyzésére.
(11.40)
Tisztelt Képviselő Úr! Az a helyzet, hogy mi valóban teljesen más adófilozófiát követünk, mint önök. (Gőgös Zoltán: Ezt látjuk!) Mi egy olyan adófilozófiát követünk, amelynek az a célja, hogy mindenki, aki dolgozik, arányosan adózzon, és arányosan többet keressen.
Tisztelt Képviselő Úr! Lehet, nem tudom, hogy a felesége nem mondta el önnek, vagy ön nem figyelt akkor, amikor itt a múlt évi adótörvényről volt szó, bizony, az állam gondoskodott az egykulcsos adó bevezetésével az állami szférában foglalkoztatottakról, hiszen megkapták a kompenzációt mindazok, akik az állami szektorban dolgoztak. Legyen kedves erről is beszélni!
A másik. Mi azt mondtuk, arányos adórendszer és nem segélyezés. Mi valóban egy olyan gazdaságpolitikát folytatunk, ahol nem a segélyek osztásával kívánjuk a szavazókat megnyerni, hanem mindenkinek lehetőséget biztosítunk arra, hogy arányos adót fizessen az elvégzett teljesítménye után.
Még egy dolog. Igen, mi a társadalmi felelősségvállalást is támogatjuk, hiszen mindazoknak biztosítunk kedvezményeket, akik gyermekeket nevelnek. Úgy gondolom, ezzel talán csak egyetértenek, hogy erre Magyarországnak szüksége van. No, önök ezt nem tették meg. És még egy nagyon fontos szempont, amellyel talán az ellenzékben más ellenzéki pártok gondolkodásával is egyetért, hogy igen, az adókedvezményeket mi azoknak kívánjuk biztosítani, akik dolgoznak, tisztelt képviselő úr, és itt is a teljesítményt kívánjuk ösztönözni. Valóban alapvető filozófiai különbség van kettőnk között, de úgy gondoljuk, a teljesítmény irányába ez az adófilozófia vezet.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť