SZATMÁRY KRISTÓF

Full text search

SZATMÁRY KRISTÓF
SZATMÁRY KRISTÓF nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Csak nagyon röviden a beterjesztett javaslattal kapcsolatban annyit hadd mondjak el, hogy valóban, ahogy láthatjuk Európában, úgy Magyarországon is az utóbbi időben az egész bankrendszer és a kormányzat, a bankrendszer és az ügyfelek viszonya átalakulóban van, egy teljesen új kihívásoknak megfelelő rendszert épít ki minden ország.
Magyarország e tekintetben különösen terhelt, még az általános európai viszonyokat figyelembe véve is, akár a devizahitelek ügyét is ide lehet venni, illetve azt a szabályozatlanságot, amely sajnálatos módon odavezetett, hogy az elmúlt nyolc évben Magyarország nem követte a szomszédos országoknak még azt a törekvését sem, amely az ügyfelek és a bankok viszonyrendszerét valamilyen korrekt módon szabályozta volna. Ennek a szabályozatlanságnak a pótlása indult el egy évvel ezelőtt, ez több lépésben történt meg, egy elég összetett és nem egy megoldást magában hordozó rendszerről van szó, tehát több lépésben lehet ezt a rendszert szabályozni. E tekintetben ez a most benyújtott javaslat nem előzmények nélküli, de bízunk benne, hogy folyamatosan ki lehet tölteni szabályozással azt az űrt, amelyet az elmúlt időszak ránk hagyott.
E tekintetben lényegében mind a referenciakamat, mind a hitelmutató szabályozását tekintve a kormány a benyújtott javaslatot támogatja, és kéri az Országgyűlést is annak minél gyorsabb megtárgyalására.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť