GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Sáringer képviselőtársamnak mondanám: Tamás, a jobbikos képviselőtársak reálértéken pont a felét követelik most, mint amennyit a fideszesek követeltek tőlünk, hogy tőkésítsük fel az alapot. Tehát sajnos a helyzet így van, amikor a fagylalt visszanyal. Ezzel lehet valamit kezdeni nyilván, de én is úgy gondolom, azért célszerű lenne, hogy ha komoly ez az alap, és mindenki komolyan gondolja, akkor egy kicsit több állami pénzt beletenni, vagy pedig a szabolcsi almatermelőknek kellene még valami közvetlen finanszírozást adni.
A másik, hogy elég sok módosítási ötlet jött elő, amit én is úgy gondolom, hogy igazából bizottsági szinten kellene kezelni, mert én nem fárasztom magam ilyenekkel, mert az úgysem fog sikerülni - nem ez volt a tapasztalatunk eddig -, de miután van erre nyitottság, én nem látom annak akadályát, hogy mondjuk, ne legyen lezárva két héten belül ez a történet. Az állatok védelméről szóló törvényt körülbelül hatszor halasztottuk el, mire megszavaztuk. Tehát én most ebben semmi olyan határidőt nem látok, amit ne lehetne tolni néhány hetet. És miután elég hirtelen jött ez a dolog, mert még hétfőn, ha jól emlékszem, nem volt meg a szöveg, jó lenne, ha erre kicsit több idő maradna, mert ma estig van, aki adott be, van, aki nem, a bizottság a jövő héten tárgyalja, nem biztos, hogy addig a kormány - mert ezeket a kormányzati szereplőknek kellene elkészíteni, és nem a bizottságban ötletelni, hiszen vannak azért itt uniós egyeztetési kötelezettségek is. Tehát én ezt kérem, hogy ezt fontoljuk meg.
(21.10)
A másik. Azt mondom, jobbikos képviselőtársaim, persze, lehet mindenkit védeni, de azért az vérlázító, hogy valaki több millió forintot kap előző évben egy kárenyhítési alapból, utána meg kiszáll belőle. Én csak erről beszéltem. Én nem általában beszéltem a termelőkről, hanem azokról, akik ennyi szolidaritást nem vállaltak a következő évre, csak amikor elverte őket a jég, akkor követelték, hogy újra nyissuk meg az alapot. Én ezekről a szereplőkről beszéltem, és lelketek rajta, hogy véditek-e őket, vagy sem.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť