GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm. Egy nagyon rövid reakcióm hadd legyen Ékes Jóska hozzászólására. Meg kell védjem a szabolcsiakat, mert én láttam azt a permetezőgépet, amivel próbáltak a fagyban dolgozni, és szétfagyott a fúvókája. Tehát 8-10 fokos mínuszban lehet persze dolgozni a lelki megnyugvás miatt, csak értelmetlen. Személyesen láttam másnap, hogy szétfagyott a fúvóka. Tehát ott nincs olyan, hogy megvédem a természettől.
Nem akartam én erre a domboldalra reagálni, de kénytelen vagyok azt mondani Szabó Rebekának, hogy amikor hatvan forint volt a tej átvételi ára, és aki megszállottságból kitartott az állattenyésztés mellett, az nem volt normális. Gazdasági értelemben biztos, hogy ez irracionális volt. Ha akkor, mondjuk, a szántó területén évelő rozsot vetett volna, amit vagy learat, vagy nem, és megkapja utána az európai uniós támogatást, akkor ő mint gazdasági szereplő, gazdaságilag racionális döntést hozott volna. De hál’ istennek, azért vannak még megszállottak ebben a szakmában, akik kitartottak akkor is az állattenyésztés mellett, azért, mert el kellett volna küldeniük, mondjuk, a foglalkoztatottak kétharmadát. Sok ilyet tudok mondani. Már többször mondtam, hogy egyszer szervezhetnénk egy úgymond európai szinten működő gazdaságot, ez lehet családi is, olyat is tudok mutatni, ahol nagyon komoly tevékenység folyik, és hátha egy kicsit jobb belátásra tér, mert 5 millió hektár gyeppel nem hiszem, hogy meg tudnánk etetni Magyarországot, pedig az lenne az igazán természet közeli. Vagy erdősítsünk vissza mindent, mert a középkor elején még Magyarország majdnem egész területe erdő volt.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť