MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ahogy már Varga Géza képviselőtársam kifejtette, a javaslat jelentős részét tudjuk támogatni, viszont azt azért szomorúnak tartom, ezt is mindenképp el kell mondanom, hogy az elmúlt évek rendkívüli időjárási körülményei kellettek ahhoz, hogy egyáltalán elénk kerülhessen egy ilyen javaslat, ami a mezőgazdasági termények termelésével, valamint az elháríthatatlan külső okok miatti káresemények rendezésével kapcsolatos szabályozási ellentmondásokat legalább részben igyekszik feloldani.
Az azért jó hír mindenképpen, hogy az elmúlt évtizedek agrárpolitikájának katasztrofális eredményét, ami jelentős részben eredményezte azt, hogy a mezőgazdasági termelők úgy érezhetik, joggal egyébként, hogy magukra lettek hagyva, hogy kiszolgáltatottak, ezt némiképp igyekszik rendezni, de úgy gondoljuk, hogy ennél egy szélesebb lábon álló megoldásra lenne szükség. Ez nemcsak azért fontos, mert hazánkban a vidékgazdaság adottságai kiválóak, de azért is, mert biztosan állíthatjuk, hogy az a trend, ami most már rohamosan zajlik, és folyamatosan, hogy az élelmiszer-termelés az egyik legfontosabb stratégiai ágazat már világszerte, ez nálunk még hatványozottabban fog érvényesülni. Úgyhogy az olyan módosító indítványokra, amilyeneket Varga Géza képviselőtársam is benyújtott, mindenképpen a támogatásukat kérném, és az olyan ellenzéki felvetéseket, mint ami a haltermelőket érinti, vagy éppen a rendes feltöltését ennek az alapnak, azt mindenképpen megfontolásra kérném.
Végül Szabó Rebeka képviselőtársamra is ráerősítenék, ha már itt a lábakról beszélünk, és egyáltalán egy ilyen törvény vitáját folytatjuk, akkor érdemes lenne megfontolni egy sokkal szélesebb körű törvény megalkotását, illetve a gazdabiztosító Jobbik által felvetett koncepcióját is.
Az mindenképpen felháborított, ezt el kell még mondanom, amit Gőgös Zoltán képviselőtársunk mondott, főleg azok után, amilyen háborút vívott itt az MSZP éveken át (Az elnök csenget.) a vidékkel szemben, hogy bármilyen szinten is a gazdákra hárítsa az őáltaluk megteremtett rossz rendszer bukását.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť